[Entrevista 28-A] Pere Soler (PSC): 'Sánchez ha donat un tomb a la política de l'Estat'

El PSOE presenta un programa amb 110 propostes


  • Comparteix:

El PSC confia en l'efecte Pedro Sánchez per millorar el seus resultats a les eleccions espanyoles el 28 d'abril. Per a aquests comicis, el partit presenta un programa electoral amb 110 propostes que inclouen entre d'altres la reforma del sistema de pensions, l'augment del salari mínim, modificar el règim d'autònoms, fer gratuïta l'escola infantil, recuperar la renda bàsica d'emancipació per al lloguer d'habitatges per part de joves i una nova llei de seguretat. En parlem amb el representant del PSC, el portaveu del grup municipal i primer secretari a Sant Cugat, Pere Soler, dins el cicle d'entrevistes de Cugat.cat amb motiu de les eleccions generals.




L'efecte Sànchez
El PSC va obtenir a Sant Cugat a les darreres eleccions espanyoles un 8,8% dels vots. Ara, segons els resultats de l'últim baròmetre del CIS, el PSOE guanyaria els comicis a l'Estat i a Catalunya podria fins i tot doblar-los, dels set actuals del PSC a 12-14. Uns pronòstics que per al primer secretari del PSC a Sant Cugat, Pere Soler, responen a les propostes i la gestió de Pedro Sánchez, amb les quals espera fer 'un bon paper' a la ciutat, a Catalunya i a l'Estat.
Sistema de pensions
El PSOE proposa una reforma del sistema de pensions. En aquest cas, Soler ha explicat que es tracta de blindar les pensions mitjançant la reobertura de la ponència del Pacte de Toledo i amb una reforma constitucional perquè el seu increment vagi en sintonia amb l'augment del cos de la vida.
Habitatge
El partit aposta per l'habitatge de protecció via injeccions econòmiques cap a les comunitats autònomes i els ajuntaments. En aquesta matèria, també s'ha mostrat partidari de la regulació dels preus a través de topalls.
Procés independentista
'El no és no és clar', afirma sobre la independència Soler, qui creu que les promeses d'alguns partits han estat un engany de la ciutadania. La reforma de l'Estatut i de la Constitució és la proposta dels socialistes per a l'encaix entre Catalunya i l'Estat espanyol, que ha d'avançar, diu, cap al sistema federal. Una posició, reconeix Soler, que els hi ha costat 'molts atacs'. Sobre una possible nova aplicació de l'article 155, el portaveu socialista explica que 'està recollit a la Constitució i es pot aplicar de manera legítima', tot i dir, que no volen i aposten pel diàleg.
Finançament local
Per Soler també és el moment de reprendre el debat sobre el sistema de finançament dels ajuntaments. El socialista veu amb bon ulls que el 40% del finançament provingui de l'Estat, el 30 de les autonomies i la resta dels mateixos ens locals. De la mateixa manera, sobre les inversions de l'Estat, aposta per crear un sistema racional al marge dels canvis de govern.


  • Una línia vermella: la independència.

  • Una promesa electoral: Lluitar per la igualtat d'oportunitats de tota la ciutadania.

  • Un partit amb el qual pactaria: Partits d'esquerres com Unidas-Podemos.

  • Un partit vetat a possibles pactes: Ni la ultradreta ni el PP.

  • Una prioritat: Afavorir la cohesió social.

  • Consulta el programa electoral del PSC en aquest enllaç.


    Pere Soler

    Pedro Sánchez ha donat un tomb a la política de l'Estat i ha revertit la tendència del partit amb propostes.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.