[Entrevista 28-A] David Miralles (JxCat): 'La defensa de Catalunya passa per davant de tot'

El programa estableix el reconeixement del dret de l'autodeterminació com a requisit per a qualsevol acord


  • Comparteix:

Junts per Catalunya és presenta al Congrés espanyol per defensar els interessos de Catalunya i els dels 'presos i exiliats'. La candidatura, que s'erigeix com la representació unitària de l'independentisme, estableix en el seu programa electoral el reconeixement del dret de l'autodeterminació com a requisit per a qualsevol negociació. En parlem amb número 25 per Barcelona de Junts per Catalunya, David Miralles, dins el cicle d'entrevistes de Cugat.cat amb motiu de les eleccions espanyoles.





Junts per Catalunya al Congrés
Junts per Catalunya ho té clar. Tot i ser una candidatura independentista concorren a les eleccions espanyoles per defensar Catalunya i 'els presos i exiliats'. De fet, el seu programa electoral estableix el reconeixement del dret de l'autodeterminació com a requisit per a qualsevol negociació. L'objectiu és poder pactar un referèndum autoritzat.

En aquest sentit, el número 25 per Barcelona assegura que la política de pactes tindrà en compte 'qualsevol cosa que vagi bé a Catalunya'.

Habitatge
En matèria de polítiques d'habitatge, la candidatura reclama més recursos i fons per poder fer front a la crisi habitacional des de Catalunya. 'Volem administrar els diners, ni s'administren bé ni ens arriben', afirma Miralles.

Finançament i competències locals
El programa electoral de Junts per Catalunya reclama derogar la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració pública, una llei que limita la gestió dels ajuntaments i les seves despeses. Miralles recorda que són els ens locals els que estan donant resposta als problemes dels ciutadans, fet pel qual es mostra partidari d'un gran pacte que vagi més enllà de les convocatòries electorals.

La idea, diu Miralles, és 'canviar tot el possible pel dia que hi hagi independència'.

Diferències amb ERC
Junts per Catalunya va obtenir a Sant Cugat a les darreres eleccions espanyoles el 20,7% dels vots. A Catalunya es va col·locar com a tercera força, amb vuit escons. Ara, el darrer baròmetre del CIS sobre intenció de vot planteja un descens, mentre que ERC guanyaria les eleccions a Catalunya. Davant aquesta tendència, Miralles presenta Junts per Catalunya com la candidatura 'de la unitat' independentista, tot i la impossibilitat d'haver aplegat tot l'independentisme sota una única llista.

Tot i així, Miralles s'ha mostrat confiat a què Junts per Catalunya serà 'la sorpresa' i doblarà vots en aquestes eleccions.

Una campanya electoral sense el cap de llista
El número 25 per Barcelona ha lamentat haver fet la campanya electoral amb tres del quatre caps de llista a presó provisional, tot i que ha assegurat que 'estan animats i forts'. En aquests sentit, Miralles creu que uns bons resultats electorals 'els hi donarà una certa força a nivell moral'.

Respecte a la petició d'indult per als processats, Miralles ha assegurat que confien i reclamen la seva absolució, tot i que el programa electoral diu que en cas contrari exigeixen 'un immediat indult i excarceració'.


  • Una línia vermella: La llengua no es toca.

  • Una promesa electoral: Aplicar el mandat de l'1-O

  • Un partit amb el qual pactaria: Qualsevol partit que posi per davant Catalunya.

  • Un partit vetat a possibles pactes: VOX

  • Una prioritat: Fer esdevenir Catalunya un país independent.


  • Consulta el programa de Junts per Catalunya en aquest enllaç.




    David Miralles

    La defensa de Catalunya passar per davant de tot, del partit, i dels nostres presos i exiliats.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.