ERC vota a favor de la moció del PSC sobre la B-40 per 'desencallar' els pressupostos

El ple del Parlament ha aprovat la moció que insta el Govern a executar la Ronda Nord del Vallès


Temes relacionats

S'ha d'acabar la B-40 per reduir el trànsit de la B-30? Els partits de Sant Cugat responen ( 4/gen/23)


  • Comparteix:

El quart cinturó / Foto: L'actual

El quart cinturó / Foto: L'actual

El Parlament ha aprovat, gràcies al vot d'ERC, una moció del PSC que insta el Govern a construir la B-40 (també anomenada Ronda Nord o Quart Cinturó). Els republicans han decidit finalment donar suport a aquest punt, que és la qüestió que més ha bloquejat les negociacions pels pressupostos les darreres setmanes, per 'desencallar' les converses. La iniciativa ha obtingut la llum verda gràcies al vot a favor de tots els grups parlamentaris menys la CUP i els comuns, que hi han votat en contra. El diputat republicà Ferran Estruch ha defensat que el vot favorable és un gest de 'responsabilitat' perquè l'objectiu d'ERC són els pressupostos 'a favor de la gent del país'.

Els únics grups parlamentaris que han votat en contra del punt sobre la B-40 són la CUP i En Comú Podem. La diputada cupaire Montserrat Vinyets ha denunciat l'afectació mediambiental del projecte del Quart Cinturó i ha afegit que és una iniciativa que "obeeix una lògica estatal". A més, ha lamentat especialment el posicionament tant de Junts com d'ERC. "És desolador veure com grups que es defineixen com a independentistes defensin desacomplexadament el projecte, i altres acabin finalment claudicant, com s'ha vist", ha criticat, primer en referència a Junts i després, a ERC.

Fa unes setmanes, Cugat Mèdia va preguntar als grups municipals el seu posicionament respecte a la construcció d'aquesta via.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.