Es disparen les ciberestafes i baixen els robatoris dins de vehicles aparcats

Els Mossos han reduït fins a un 21% els robatoris dins els cotxes respecte al 2021 gràcies a l'augment d'agents de paisà als grans aparcaments


  • Comparteix:

El cap de la comissaria dels Mossos a Sant Cugat, Manel Rodríguez, conversa amb l'alcaldessa, Mireia Ingla; el cap de Policia Local, Josep Maria Escarré; i Montserrat Mateo, sotscap de la comissaria dels Mossos / Foto: Ajuntament

El cap de la comissaria dels Mossos a Sant Cugat, Manel Rodríguez, conversa amb l'alcaldessa, Mireia Ingla; el cap de Policia Local, Josep Maria Escarré; i Montserrat Mateo, sotscap de la comissaria dels Mossos / Foto: Ajuntament

Les denúncies per estafes, i en especial les ciberestafes, han crescut més d'un 30% el 2022 respecte a les del 2021. Segons dades dels Mossos, les estafes per internet ja suposen el 80% del total dels delictes d'aquest tipus a Sant Cugat. Hi ha altres delictes que també han crescut en comparació amb el 2021, com els robatoris en comerços (+27%) en domicilis (+12%) -tot i que encara suposen quasi la meitat que el 2019- o en empreses (+26%). Però destaca un descens d'un 21% dels robatoris en l'interior de vehicles aparcats al carrer. El cap dels Mossos a Sant Cugat, Manel Rodríguez, ha explicat que aquest tipus de robatoris estaven creixent molt i han augmentat el nombre d'agents de paisà vigilant els grans aparcaments de centres comercials i bé propers a estacions de tren, com el de l'Hospital General, i el resultat ha sigut evident.

El 2022 es van denunciar 1.228 estafes, 301 més que el 2021, el que suposa un 32% més. Segons el cap dels Mossos, aquest és un tipus de delicte que no para de créixer, la gran majoria de portes endins de casa perquè són per internet. Manel Rodríguez admet que en aquest cas no poden reforçar la presència policial al carrer, però sí que fan molta pedagogia entre la població per advertir de tots els tipus possibles d'estafes que hi ha.



Un altre delicte que ha crescut molt aquest any passat són els robatoris en els comerços, un 27%, tot i que els números absoluts són baixos (de 25 a 33 denúncies). El mateix passa amb els robatoris a empreses, que creixen un 26%, però passen de 15 a 19. González atribueix els robatoris als comerços a la baixa seguretat de les botigues, en especial les del Centre Comercial.

Els furts amb estirada de bossa al carrer pugen lleugerament (5%) i els robatoris de vehicles es mantenen pràcticament igual.

En canvi, els Mossos s'han mostrat molt orgullosos del descens de robatoris als interiors dels vehicles aparcats, ja que gràcies a la presència policial han aconseguit detenir a molts dels lladres habituals de les grans zones d'aparcament de la ciutat i reduir la xifra d'aquest delicte en un 21% (de 415 a 328).




Manel González

Les estafes estan pujant en una proporció poc habitual en altres tipus de delictes. La ciberdelinquència és la majoria, un 80% d'aquestes estafes.

Manel Rodríguez

En zones amb grans estacionaments de vehicles hi havia molts robatoris, hem posat molts dispositius de paisà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.