Marco Simarro (CUP): 'Estem disposats a assumir les responsabilitats d'habitatge'

Els cupaires han explicat algunes de les seves propostes en relació amb l'habitatge de cara al pròxim mandat


  • Comparteix:

Marco Simarro davant de la promoció de Jeroni Pujades / Foto: CUP Sant Cugat

Marco Simarro davant de la promoció de Jeroni Pujades / Foto: CUP Sant Cugat

La CUP es postula per quedar-se amb la cartera d'habitatge i urbanisme en un 'hipotètic futur mandat'. Així ho ha anunciat l'alcaldable de la formació, Marco Simarro, en una roda de premsa sobre habitatge que s'ha celebrat davant de la promoció de Jeroni Pujades, l'última promoció de lloguer assequible que s'ha atorgat a la ciutat. Simarro ha afirmat que 'cal lluitar per una regulació efectiva del mercat de l'habitatge', la qual ha de passar, segons ha dit, per assumir que 'l'habitatge no ha d'estar sota les lleis del mercat privat; si fos així, no tindríem moltes de les problemàtiques que hem d'atendre des dels municipis, amb recursos que sempre són escassos', ha dit.

Respecte a la feina feta en qüestions d'habitatge durant aquest mandat, Simarro ha assegurat que s'hi han "deixat la pell", i que han pogut assentar les bases, especialment amb la definició del Pla d'Habitatge Assequible 2023, perquè el proper sigui "el mandat de l'habitatge públic".

L'alcaldable cupaire també ha tret pit del projecte de Ca n'Ametller, del qual n'ha destacat la importància de "governar el creixement", garantint, per exemple, que el 50% dels habitatges construïts siguin de lloguer social, així com l'oportunitat d'obrir el debat a la ciutat. La magnitud del projecte i la necessària col·laboració entre les administracions públiques i el sector privat és l'únic perill que Simarro ha mencionat, tot i que considera que "si els governs que hi hagi tenen clar que s'ha de garantir l'habitatge social, els equipaments necessaris i la sostenibilitat del barri, tot anirà bé".

Propostes de futur

Pel que fa al futur, Simarro ha distingit entre les propostes de continuïtat i les noves línies d'acció. Respecte a les primeres, ha mencionat l'ampliació de serveis de l'Oficina Local d'Habitatge (OLH), el llançament de noves promocions de lloguer social i la millora dels ajuts socials a l'habitatge, entre d'altres.

En relació amb les noves línies d'acció, el cupaire ha parlat de la creació d'una taula ciutadana per garantir les bones pràctiques de les API; la sanció als propietaris amb pisos deshabitats i a l'especulació; la recuperació del sol per a noves promocions d'habitatge públic; la densificació o compactació de zones, convertint els habitatges unifamiliars en plurifamiliars; la garantia d'acolliment urgent temporal a les persones amb risc habitacional, per desnonament o altres causes; i l'ampliació del dret a tanteig i retracte.


Marco Simarro

Hem estat governant aquests quatre anys, hem estat aprenent, i tenim propostes en relació amb l'habitatge. Per això la CUP estem disposats a assumir les responsabilitats d'habitatge i urbanisme en un hipotètic mandat en el futur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.