Qui es postula a la presidència de l'EMD de Valldoreix?

Susana Herrada, Juanjo Cortés, Neus José, Arnau Prats, Pepe Escofet i Juan Pich-Aguilera aspiren a presidir l'administració descentralitzada


  • Comparteix:

Els candidats a la presidència de l'EMD de Valldoreix / Fotos: Cedides

Els candidats a la presidència de l'EMD de Valldoreix / Fotos: Cedides

La ciutadania de Valldoreix podrà triar entre sis candidatures per presidir l'EMD. Per una banda, estan les aliances tant de l'esquerra com la del centredreta sota el paraigua de Valldoreix Plural i Som Valldoreix, respectivament; i d'altra banda, finalment, s'han presentat candidatures des del Front Nacional de Catalunya, Independents, Ciutadans i Vox. Així, aspiren a la presidència Susana Herrada (Som Valldoreix), Juanjo Cortés (Valldoreix Plural), Pepe Escofet (Cs), Neus José (Independents), Arnau Prats (FNC) i Juan Pich-Aguilera (Vox).

Ciutadans

Foto: Cugat Mèdia
Josep Lluís "Pepe" Escofet serà el candidat de Ciutadans a la presidència de l'EMD de Valldoreix a les eleccions del 28 de maig. Escofet és membre de les Joventuts de Ciutadans i número 5 a la llista del partit a Sant Cugat. El candidat valldoreixenc està cursant estudis de Dret i de Criminologia i Seguretat.

Escofet, de 20 anys, és nascut a Sant Cugat on encara hi resideix.

FNC

Foto: Cugat Mèdia
Arnau Prats és el presidenciable del Front Nacional de Catalunya (FNC). La candidatura posa la seguretat al centre del debat, així com fer un "canvi d'aires" a l'EMD "amb gent jove i idees noves".

Prats viu a Valldoreix des de fa 10 anys i ha exercit la seva carrera professional al sector privat i al món empresarial.

Independents

Foto: Cugat Mèdia

La presidenta de l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix, Neus José, és la candidata d'Independents Sant Cugat-Valldoreix, que es presenta sota el paraigua de la Coalició d'Independents de Catalunya. La candidatura es declara "independent de tots els partits polítics i independentista" i aposta per aportar "aire nou a Valldoreix" des d'una "nova política".

José va ser vocal a l'equip de govern de l'EMD a les acaballes del mandat passat, dins del grup municipal CiU-Actuem i en substitució de Quim Castelló, que va abandonar el plenari.

Som Valldoreix

Foto: Cugat Mèdia
L'actual vicepresidenta de l'EMD de Valldoreix, Susana Herrada, concorre a les eleccions sota el paraigua d'una agrupació d'electors. La seva candidatura compta amb el suport de diversos partits de centre i de dretes: Junts, el PDeCAT, el PP i Valents.

Susana Herrada va arribar a Sant Cugat a mitjans dels anys 90 i es va mudar a la vila de Valldoreix el 2003. La seva implicació amb la vila va començar des de l'AMPA de l'escola Ferran i Clua i des de la plataforma Salvem Valldoreix, per protegir Can Monmany. Després va vincular-se a la plataforma veïnal Actuem, que va unir forces amb CiU i va proposar Josep Puig de presidenciable. Des de 2007, Herrada ha estat vocal al plenari de l'administració descentralitzada per aquest grup.

Valldoreix Plural

Foto: Cugat Mèdia
A diferència del mandat passat, en aquesta ocasió les esquerres van a una a Valldoreix. Juanjo Cortés és el presidenciable de Valldoreix Plural, una candidatura formada per entitats veïnals i ERC, PSC, En Comú Podem i la CUP.

Malgrat que va néixer a França el 1965, la família de Juanjo Cortés va traslladar-se a Valldoreix quan ell tenia tres anys. És llicenciat en Filosofia i Lletres per la UAB i té un màster en Història Medieval. Ha treballat com a mestre de secundària i, a l'administració pública, ha estat tècnic al Departament de Treball a la Generalitat i tècnic de Protocol, Relacions Ciutadanes i Arxiu a l'EMD de Valldoreix, càrrec que desenvolupa des de 2004. A la vila ha estat membre fundador i director del Museu de Valldoreix, del 1985 al 2014 i ha estat vinculat a entitats com l'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix i al Centre d'Estudis de Valldoreix.

Vox

Foto: Cugat Mèdia
Vox també presenta candidat a la presidència de l'EMD. Es tracta de Juan Pich-Aguilera. Té 21 anys, és estudiant de Dret i ha jugat a hoquei herba al Junior.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.