Salut es compromet a construir un equipament hospitalari d'alta resolució per a Sant Cugat i Rubí

La seva ubicació encara està per decidir, així com la seva gestió i el pla funcional


  • Comparteix:

Visita del conseller al CUAP Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Visita del conseller al CUAP Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Sant Cugat i Rubí tindran finalment un hospital lleuger, o en paraules del conseller de Salut, Manel Balcells, un equipament hospitalari d'alta resolució. És a dir, un centre per a cirurgia menor, cirurgia major ambulatòria, hospital de dia, cures intermèdies, atenció urgent i proves complementàries, entre d'altres. La previsió de la conselleria és construir aquest nou centre en els propers tres o quatre anys, tot i que l'emplaçament encara no s'ha decidit. Balcells ha instat als dos municipis a posar-se d'acord en aquest sentit, tot i que l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha recordat que Sant Cugat té sòl reservat per aquest equipament a l'entorn de l'estació de FGC de l'Hospital Universitari General de Catalunya.

Així, la conselleria descarta definitivament altres opcions com la construcció de l'hospital de referència Vicenç Ferrer -a Rubí- o la compra de l'Hospital Universitari de Catalunya (HUGC), i opta per un equipament hospitalari de menor dimensió, però amb capacitat per atendre situacions sense hospitalitzacions. En aquest cas, l'hospital de referència continuarà sent Mútua Terrassa.

"És de justícia que Sant Cugat i Rubí tinguin aquest equipament hospitalari d'alta resolució", ha afirmat el conseller de Salut davant el creixement de la comarca i dels dos municipis. De fet, Balcells ha assegurat que és "més interessant" que Sant Cugat i Rubí tinguin aquest tipus de centre hospitalari, que no pas un hospital comarcal. Es tracta, segons el conseller, d'un equipament "modern, d'alta resolució i diferent de l'hospital tradicional" per donar resposta a les necessitats dels dos municipis. De fet, a Catalunya encara no existeix cap centre sanitari d'aquestes característiques. El més similar, ha concretat Balcells, és el nou CUAP amb cirurgia ambulatòria de Granollers.

La previsió de la conselleria és, una vegada decidit l'emplaçament, abordar el pla funcional i la gestió del futur equipament, amb la intenció d'incorporar la inversió als pressupostos de la Generalitat l'any vinent i planificar la construcció els propers tres o quatre anys.

Ubicació

Amb tot, però, el primer pas és acordar entre els dos municipis la ubicació. En aquest sentit, com ha recordat Ingla, Sant Cugat ja va proposar en el seu moment la construcció de l'hospital de referència en uns terrenys públics -propietat de lncasòl- de 41.000 metres quadrats ubicats entre l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de l'Hospital General de Catalunya i l'estació de Renfe de Rubí.

"És una molt bona ubicació", ha afirmat Ingla, qui ha explicat que la intenció ara és treballar-ho amb la conselleria i l'Ajuntament de Rubí.

Balcells també s'ha compromès a dotar Sant Cugat dels equipaments sanitaris necessaris, així com més atenció primària, per donar resposta al creixement de la ciutat.








Manel Balcells

Quan hi hagi aquest emplaçament, dimensionarem i farem el pla funcional d'aquest equipament d'alta resolució, que vol dir, que és pugui fer cirurgia major ambulatòria, cirurgia menor, hospital de dia, cures intermèdies, atenció urgent i proves.

Mireia Ingla

És un lloc que és una molt bona ubicació perquè estan els FGC. També tenim el compromís de l'intercanviador amb la Renfe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.