Aprovat de nou el projecte de Baixador per dotar-lo de més 'seguretat jurídica'

L'oposició retreu al govern que "les coses s'han fet malament"


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'avinguda del Baixador / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'avinguda del Baixador / Foto: Cugat Mèdia

El projecte d'urbanització de l'avinguda del Baixador torna a la casella on es trobava el desembre de l'any passat, quan es va fer l'aprovació inicial a la Junta de Veïns de l'EMD. El govern descentralitzat ha proposat el desistiment d'aquell acord, seguint la recomanació de la Diputació de Barcelona, per proposar un nou projecte que inclou ara les afectacions de les alineacions (un dels esculls que generava discordança entre l'EMD i el veïnat i que es va retirar), pendents de la modificació puntual del PGM; i incorpora també un informe tècnic més profund. La vocal Susana Herrada apunta que tot plegat ha de servir per dotar de més 'seguretat jurídica' el projecte, que amb l'aprovació inicial s'exposa a un període d'al·legacions de 30 dies i, un cop resoltes, podrà sotmetre's a l'aprovació definitiva. Això serà, però, ja al proper mandat.

Amb el projecte revisat, que també inclou les al·legacions presentades pel veïnat, referents als guals i les zones d'aparcament, ara s'inclou la consideració que l'avinguda del Baixador serà un "eix cívic, pacificat i verd". S'hi apunta que, si cal, es podrà adaptar l'amplada vial "per tal de reduir al màxim o inclús eliminar les afectacions a les parcel·les". El projecte està promogut per l'EMD i l'Ajuntament i ha estat redactat per Bac Engineering, amb un pressupost de 4,5 milions d'euros.

La vocal Herrada ha defensat que, malgrat aquest pas enrere, el govern no ho ha fet "malament" i ha assegurat que ha estat per defensar-se de l'amenaça d'un contenciós per part d'un exassessor d'ERC a l'Ajuntament. També ha apuntat contra l'Ajuntament: "L'error era que no teníem un acord escrit amb l'anterior govern i tampoc amb aquest".

Des de l'oposició, la vocal portaveu del PSC, Susana Casta, ha apuntat que s'ha fet "el ridícul" i ha lamentat que no s'aprofités el soterrament de les línies d'alta tensió per urbanitzar la via. El vocal portaveu de la CUP-PC, Ferran Margineda, ha reclamat "almenys una disculpa als penitents, que són els veïns". Per part d'ERC-MES, el vocal Jaume Sanmartí ha dit que la situació "és motiu suficient" per ajornar l'aprovació. Finalment, el punt ha prosperat, amb els vots a favor del govern i l'abstenció de l'oposició.

L'hora dels comiats

La sessió plenària d'aquest dijous ha estat l'última del mandat i, també, el punt final a tres mandats consecutius amb Josep Puig com a president. "Políticament sempre he estat el seu objectiu i no els he donat la satisfacció de dimitir", ha etzibat a l'oposició Puig. Diu que ara marxa "per deixar pas" i que ho fa amb la consciència tranquil·la: "Sempre he intentat fer el millor per Valldoreix".

També diu adeu definitivament al plenari el vocal portaveu de Cs, que s'ha desmarcat de la proposta del seu partit d'eliminar l'administració valldoreixenca: "L'EMD és més necessària que mai, és el resultat del treball i l'esforç per tenir una administració propera". També ha reclamat millorar la gestió a la vila i enfortir les competències.

Ferran Margineda ha exhaurit els dos mandats que marca la CUP. Ara bé, ha advertit que, encara que sigui fora de les institucions, continuarà amb "l'acció política i sindical". Amb els ànims tensos, marcats per la imminència de les eleccions, ha preferit no dir "bones paraules" als companys vocals "que sonin falses" i s'ha emplaçat a escriure un text quan tot plegat estigui més calmat.

JUNTA DE VEÏNS



AUDIÈNCIA PÚBLICA




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.