Marcos Rodríguez (Vox): 'Les famílies estan oblidades a Sant Cugat'

L'alcaldable d'aquesta formació marca com a prioritats la seguretat i reduir la despesa "política i ideològica"


  • Comparteix:

Vox es presenta a unes eleccions municipals a Sant Cugat per tercera vegada i ho fa amb un nou alcaldable, Marcos Rodríguez, amb l'objectiu d'aconseguir per primera vegada representació i posar les seves prioritats al centre. Aquestes pivoten sobre les famílies i la seguretat, dos aspectes que Rodríguez, en l'entrevista de campanya de Cugat Mèdia, ha destacat com a 'problemes reals', davant els quals proposa posar més recursos. L'altra cara de la moneda, diu el candidat, són les despeses polítiques i ideològiques, que Vox es compromet a eliminar. Vox proposa més bonificacions i ajudes per a les famílies 'tradicionals', més recursos policials i menys subvencions per a entitats que promouen la immigració il·legal, la ideologia de gènere o el separatisme.

ESCOLTA-HO

En les darreres eleccions municipals, Vox va obtenir 864 vots, un 1,96%. Tot i així, Rodríguez considera que Vox és "un partit significatiu a Sant Cugat", ja que a les eleccions al Parlament de 2021 van obtenir el 7,41% dels vots al municipi, per davant de formacions com Cs i el PP, amb les quals el candidat marca distància. Preguntat sobre si es consideren d'ultradreta, l'alcaldable defineix Vox com "d'extrema necessitat" i "l'autèntica oposició".

Assegura que es preocupen pels "problemes reals" dels ciutadans i aquí posen l'epicentre en les famílies, la seguretat i l'exclusió del separatisme.

Respecte al primer àmbit, Rodríguez es compromet a "cuidar les famílies", les "tradicionals" i especialment les nombroses, i posar-les al centre de les polítiques municipals amb bonificacions i ajudes. És el cas de les bonificacions per aquells que renunciïn a l'exercici professional per cuidar fills menors o persones amb dependència, la gratuïtat de l'aparcament regulat per a dones embarassades i dels incentius econòmics per a famílies amb nous fills, entre d'altres.

Per contra, proposen reduir la despesa "política i ideològica" de l'Ajuntament com són, diu, les subvencions a entitats que promouen la immigració il·legal, la ideologia de gènere o el separatisme, així com algunes regidories.

Pel que fa a la seguretat, Vox planteja posar més recursos com més policies, més càmeres de seguretat i més equipaments policials. "El ciutadà exigeix seguretat", afirma Rodríguez, qui també reconeix que els delictes registrats al municipi no es poden comparar amb altres municipis, però s'estan incrementant.

En l'àmbit de l'habitatge, principal preocupació dels santcugatencs segons diverses enquestes, Vox critica l'acció de govern i assegura que el tripartit ha viscut dels projectes de mandats anteriors. Tampoc combreguen amb la projecció de Ca n'Ametller o del Ragull Centre, ja que Rodríguez assegura que la seva intenció és mantenir "l'ànima de poble". Tot i això, davant aquesta situació, proposa més construcció d'habitatge públic i acords amb privats, però exercint "un control" sobre l'accés. Per a la formació, cal "controlar a qui se li estan donant aquests pisos i ajudes" i per això proposa donar prioritat a aquelles persones amb nacionalitat espanyola i amb arrelament a Sant Cugat.

Amb aquestes prioritats, es mostra partidari de pactes amb aquelles formacions que compleixin la llei, la Constitució i "abracin les polítiques de Vox".

RECUPERA L'ENTREVISTA PERSONAL A MARCOS RODRÍGUEZ


Marcos Rodríguez

Creiem que s'ha de reduir la despesa política, com les subvencions a ideologies separatistes, i destinar aquests diners a les famílies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.