Ingla anuncia que Promusa ha comprat el local per a la subcomissaria de Valldoreix

Els rivals polítics han criticat com s'ha fet l'anunci i la candidata a la presidència de l'EMD Susana Herrada ho portarà a la Junta Electoral


  • Comparteix:

L'alcaldable d'ERC, Mireia Ingla, ha anunciat que Promusa ja ha comprat el local destinat a ubicar la subcomissaria de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldable d'ERC, Mireia Ingla, ha anunciat que Promusa ja ha comprat el local destinat a ubicar la subcomissaria de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldable d'ERC, Mireia Ingla, ha anunciat que Promusa ha fet efectiva aquest dimarts la compra del local destinat a ubicar la subcomissaria de Valldoreix. La candidata republicana ha confirmat que la compra s'ha tancat per un valor de 281.000 euros (sense IVA), en un acte electoral amb el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. Tot plegat ha provocat les crítiques de Junts per Sant Cugat i de bona part de les candidatures a la presidència de l'EMD de Valldoreix, que han carregat via Twitter contra ERC per haver fet l'anunci en plena campanya. A més, Ingla també ha avançat que aquesta setmana s'han obert nou places per a agent de la Policia Local, sense concretar amb quants efectius compten actualment.

Mireia Ingla ha celebrat la compra d'aquest local, on abans es trobava una oficina del BBVA, ja que "era un objectiu que teníem a fer". L'alcaldable ha reconegut la "necessitat de disposar d'aquest servei", que es farà servir per "descentralitzar la Policia Local". Malgrat que encara no hi ha data d'obertura de la subcomissaria, la republicana ha dit que arribarà durant el proper mandat. La comissaria descentralitzada és un compromís que el govern ha assumit des de l'inici del mandat i, de fet, la intenció era posar-la en marxa abans de 2023.

Crítiques

Som Valldoreix, l'agrupació d'electors amb què Susana Herrada aspira a la presidència de l'EMD, ja ha avisat que ha denunciat l'anunci de la compra del local a la Junta Electoral Central (JEC). El PDeCAT i Junts també ho han denunciat. En una roda de premsa al local de l'agrupació aquest dimarts, Herrada ha qualificat de "poc ètic" l'acte de campanya d'ERC i d'una "falta de respecte institucional" cap a l'EMD, ja que assegura que no se'ls ha avisat.

Preguntada al respecte, Ingla li ha restat importància i ha descartat opinar "sobre el que fan els altres". La candidatura d'Herrada, a través d'una piulada, ha avisat que la presentació dels republicans "no està permesa i vulnera la llei". També s'han sumat a les crítiques l'alcaldable de Junts per Sant Cugat, Josep Maria Vallès; el presidenciable del Front Nacional per Catalunya (FNC), Arnau Prats; i la candidata d'Independents a l'EMD, Neus José.





Per altra banda, ERC també ha aprofitat aquest acte per remarcar les polítiques en seguretat que han dut a terme en el darrer mandat. Tot i el recent anunci d'augment del cos de Policia Local amb nou places més, l'aposta per l'ús eines digitals entre els agents, els lectors de matrícules i la implementació de càmeres de seguretat, Mireia Ingla ha explicat que "encara, volem més seguretat per a Sant Cugat".

Desnonament del carrer Indústria

Aquest dilluns s'ha sabut que el departament d'Interior ha arxivat 84 de les 89 propostes de sanció per la protesta contra el desnonament al carrer Indústria. Preguntat per quin criteri s'ha seguit, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que els serveis tècnics de la conselleria han seguit "criteris jurídics" segons la llei de seguretat ciutadana que estableix el Tribunal Constitucional i el Tribunal Europeu dels Drets Humans, però no ha fet cap més valoració sobre aquest cas.

Dades de seguretat a Sant Cugat

L'any passat a Sant Cugat va haver-hi un increment interanual dels delictes d'un 16,8%. Han crescut els robatoris amb força a domicilis (296 delictes d'aquest tipus, un 17,5% més que l'any 2021), els furts (1.462 en el 2022, un 22,7% més) i les ciberestafes (610 denúncies, un 48,4% més que l'any anterior), segons les dades del Ministeri d'Interior. El conseller Elena, però, tampoc ha volgut valorar aquestes dades perquè estaven fent "un acte de partit".


Mireia Ingla

Justament avui Promusa ha pogut comprar aquest local i que es posarà en marxa durant el proper mandat. Explicàvem sempre la necessitat aquesta d'apropar els serveis com el cas de la Policia Local



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.