L'AFA de La Mirada inicia una campanya de suports polítics i socials per desencallar la construcció de l'escola

El manifest ha rebut ja el suport de vuit dels 15 partits que es presenten a les eleccions municipals del 28 de maig


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una protesta de les famílies de l'escola La Mirada que reclamen que es desencalli el conflicte per poder construir el nou centre / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una protesta de les famílies de l'escola La Mirada que reclamen que es desencalli el conflicte per poder construir el nou centre / Foto: Cugat Mèdia

L'AFA de l'escola La Mirada ha iniciat una campanya de recollida de suports per desencallar la construcció de l'escola. El manifest ha rebut les signatures de vuit de les 15 candidatures que es presenten a les eleccions municipals, a més d'altres entitats de la ciutat, AFES i diferents escoles públiques de Sant Cugat. El manifest demana a ADENC que retiri les accions judicials que han portat a l'aplicació de les mesures cautelars que impedeixen continuar amb la construcció del nou centre escolar, que ha d'anar ubicat al parc del bosc de Volpelleres.


CONSULTA EL MANIFEST DE L'AFA DE LA MIRADA

El manifest expressa el suport a la comunitat educativa de l'escola La Mirada i al seu projecte, i recull el compromís de mantenir les propostes que "blinden i fan créixer el bosc un cop el projecte de l'escola sigui una realitat". L'objectiu és aconseguir més adeptes per "traslladar a l'entitat sabadellenca (ADENC) l'interès comú i consensuat en trobar una solució definitiva a aquest problema". Nico Gibert, membre de l'AFA de l'escola La Mirada ha explicat a Cugat Mèdia que estan oberts a asseure's i solucionar el conflicte.

L'AFA i les entitats adherides fan una crida "a totes les entitats del poble a sumar-se a aquesta iniciativa, que poden fer-ho enviant un correu a info@afalamirada.cat". Interpel·len a tota la comunitat educativa de Sant Cugat, les entitats socials, culturals i esportives del municipi, així com altres agents "rellevants" perquè mostrin el seu suport "al progrés sostenible de la ciutat en aspectes tan essencials com l'educació pública".

ERC, el PSC, la CUP, Ciutadans, el PP, el PDeCAT, Convergents i Impuls ja han mostrat el seu suport al manifest promogut per l'AFA de La Mirada. També ho han fet l'AFA de l'escola Ciutat d'Alba, i els centres púlics l'Olivera, Pi d'en Xandri, La Floresta, així com les plataformes SOSLaMirada, ViuElBosc.com i l'Associació de Veïns i Veïnes de ca n'Enric la Miranda.

Gibert explica que han volgut conèixer el posicionament dels 15 partits que concorren a les eleccions municipals, precisament ara que estan en campanya electoral. En aquest sentit, lamenten que "l'únic partit amb representació al ple que ha quedat al marge del suport al manifest ha estat Junts". Amb tot, l'AFA assegura que "seguirem treballant per aconseguir el suport d'aquest i de la resta de partits polítics de la nostra ciutat que encara no s'han sumat a la iniciativa". De fet, Gibert no descarta que Junts finalment s'hi sumi. Més enllà de Junts, tampoc no han signat encara el manifest: Sant Cugat en Comú Podem, el PACMA, Independents, Valents, el Front Nacional de Catalunya i VOX.

El posicionament de Sant Cugat en Comú Podem

El partit liderat per Ramon Gutiérrez, que no ha signat el manifest, ha enviat un comunicat per expressar el seu posicionament. Els comuns expliquen que "no volem delegar la nostra veu i volem ser part de la solució". Reconeixen que aixecar les mesures cautelars "és la solució més ràpida" però respecten els arguments que ADENC i SOS Bosc Volpelleres tenen per mantenir-les. En aquest sentit, els comuns consideren que, precisament, els arguments dels grups ecologistes "no els canviaran per la via de la mobilització social o l'opinió que puguin expressar diverses entitats o partits polítics, sinó en el marc d'una negociació mediada". Sant Cugat en Comú Podem explica que si finalment no s'aixequen les mesures cautelars "caldrà buscar una alternativa", sense especificar quina hauria de ser.


Nico Gibert

Volem que vegin que hi ha una voluntat de poble, de ciutat, de solucionar això. Volem transmetre aquest missatge a l'entitat que al final ara mateix té la clau per desencallar el conflicte que és ADENC. Nosaltres volem veure com podem obrir un diàleg i poder asseure'ns i desencallar-ho.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.