Canvi a Valldoreix: Juanjo Cortés, president electe de l'EMD

El candidat de Valldoreix Plural


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Juanjo Cortés / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de Juanjo Cortés / Foto: Cugat Mèdia

Juanjo Cortés serà el nou president de l'EMD de Valldoreix. El cap visible de la candidatura Valldoreix Plural (que compta amb el suport d'ERC, PSC, CUP i En Comú Podem) ha aconseguit 1.303 vots (39%). S'ha imposat a la candidatura de Som Valldoreix, Susana Herrada, que ha aconseguit 1.151 suports (34,5%). Cortés es trobarà amb el repte de governar en minoria, ja que el PSC, ERC i la CUP tenen una vocalia cadascun. Junts ha aconseguit tres vocals, mentre que el PP (que donava suport a la candidatura d'Herrada) torna al plenari amb un vocal. Vox irromp a la junta de veïns amb un vocal.

Així, l'èxit de la candidatura d'esquerres a l'urna de la presidència no s'ha repetit a l'urna per triar els regidors de Sant Cugat. A la vila, Junts ha estat la força més votada, amb 909 regidors (26,9%). Per darrere han quedat ERC, amb 485 vots (14%); el PP, amb 358 vots (10,3%); la CUP, amb 308 suports (8,9%); el PSC, amb 268 vots (7,7%); i Vox, amb 257 vots (7,4%). En Comú Podem ha superat el llindar del 5% dels vots, amb 203 suports, però és insuficient per assolir cap vocalia.

Amb aquesta composició plenària, el president electe, Juanjo Cortés, s'ha encomanat a buscar "diàleg i amplis consensos" per assegurar la governabilitat a la vila, a través d'un "govern ampli o acords puntuals". En declaracions al programa especial electoral de Cugat Mèdia, el candidat de les esquerres ha dit que encara ha d'estudiar les negociacions amb els grups que han aconseguit representació com a vocals.

Resultats a Valldoreix:

  • Juanjo Cortés (Valldoreix Plural): 1.303 vots (39%)

  • Susana Herrada (Som Valldoreix): 1.151 vots (34,5%)

  • Neus José (Independents): 369 vots (11%)

  • Juan Pich-Aguilera (Vox): 287 vots (8,6%)

  • Pepe Escofet (Cs): 114 vots (3,4%)

  • Arnau Prats (FNC): 40 vots (1,2%)


  • La tria de la presidència ha comptat amb la participació de 3.378 valldoreixencs, el que representa el 53,6% del cens de la vila. S'han comptat 77 vots en blanc i 37 de nuls.


    Juanjo Cortés

    Buscarem amplis consensos amb un govern ampli o acords puntuals. El futur de Valldoreix passa pel diàleg i amplis consensos.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.