ERC es desploma i perd les opcions de revalidar l'alcaldia

La formació, que perd gairebé la meitat dels vots, passa de sis a quatre regidors i reconeix que ha de "reflexionar per saber què ha passat"


  • Comparteix:

Els integrants del partit republicà després de conèixer els resultats finals / Foto: Cugat Mèdia

Els integrants del partit republicà després de conèixer els resultats finals / Foto: Cugat Mèdia

ERC es desploma en les eleccions municipals i perd gairebé la meitat dels seus vots. La formació encapçalada per Mireia Ingla passa dels sis als quatre regidors i no podrà sumar amb les forces d'esquerres per revalidar l'alcaldia de l'últim mandat. En aquest sentit, Ingla ha reconegut que la ciutadania 'no ha fet confiança' al govern i que l'única cosa que poden fer és 'reflexionar per saber què ha passat'. Sobre el seu futur al capdavant del partit, l'encara alcaldessa ha assegurat que no es prendrà 'cap decisió en calent' i que en els propers dies es plantejaran 'què vol fer Esquerra Republicana'.

Amb els resultats d'aquestes eleccions municipals, el partit passa dels 8.590 vots que van aconseguir als comicis de fa quatre anys als 4.769 de les actuals, el que representa un descens del 45,5%. En percentatge de vot, però, la caiguda no ha sigut tan greu. ERC passa del 19,47% dels vots a les eleccions del 2019 al 12,37% a les d'aquest diumenge.

En aquest sentit, Ingla ha lamentat la baixa participació als comicis. "La gent de Sant Cugat de forma majoritària ha decidit no anar a votar; tots els partits hem de fer una reflexió", ha remarcat l'alcaldable d'ERC.


Mireia Ingla

Hem estat quatre anys liderant un govern per avançar. Però la gent ha parlat i els resultats són els que són. Hem de reflexionar per saber què ha passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.