Sant Cugat afegeix dos nous col·legis electorals el 14-F: el Museu del Còmic i el pav 3

Els canvis afectaran unes 1.900 persones, que canviaran de col·legi habitual, i tenen com a objectiu agilitzar les votacions i garantir la seguretat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una votació al pav 3 de la Rambla del Celler / Foto Localpres

Imatge d'arxiu d'una votació al pav 3 de la Rambla del Celler / Foto Localpres

Sant Cugat ampliarà els col·legis electorals per al 14-F, les eleccions al Parlament de Catalunya, amb l'objectiu de garantir la màxima seguretat per als votants, agilitzar les votacions i evitar aglomeracions, en el context actual de pandèmia. En concret, s'habilitaran dos nous col·legis: el pav 3 de la Rambla del Celler, on està previst que votin 1.200 persones en dues meses provinents del Centre d'Art Maristany; i el Museu del Còmic, amb una mesa del Club Muntanyenc i uns 700 electors.

Els canvis, per tant, afectaran unes 1.900 persones. El nombre total de col·legis serà de 37, la xifra més alta en unes eleccions a Sant Cugat. En canvi, les meses seguiran sent 89. Des d'aquest dilluns i fins dilluns de la setmana que ve s'obre el període per corregir possibles errors del cens electoral, a través d'una reclamació que s'ha de presentar de forma presencial a qualsevol Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament.

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha explicat a Cugat Mèdia que una de les claus per afavorir la seguretat durant la jornada és "garantir entrades i sortides diferenciades dels col·legis electorals". A més, ha subratllat la importància de no només obrir nous espais, sinó de també adequar els ja habituals per aconseguir aquest objectiu.

Segons el cens, amb data d'1 de novembre, 63.274 persones tindran dret a vot a Sant Cugat, una xifra que pot variar lleugerament un cop es tanquin les possibles reclamacions. Aquesta dada implica un augment del 2,1% respecte als darrers comicis generals, del 10 de novembre de l'any passat, quan estaven citades a votar 61.934 persones.

Garantir el dret a vot
Fins al 4 de febrer, les persones que desitgin votar per correu han d'enviar la sol·licitud de vot a l'Oficina del Cens Electoral. Es pot fer via telemàtica, amb certificat electrònic reconegut, a través del web Correos i també presencialment, lliurant personalment l'elector o electora l'imprès a qualsevol oficina de Correus. Per fer-ho, cal acreditar-se amb el DNI; amb el passaport amb fotografia i signatura; o bé amb el carnet de conduir, també amb fotografia i signatura del titular.

Una vegada l'Oficina del Cens Electoral admet la sol·licitud de vot per avançat, ja no es pot votar de forma presencial a la mesa.

A banda del vot per correu, el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha explicat que l'Ajuntament vol establir un conveni amb la Creu Roja perquè ofereixi a Sant Cugat el servei d'acompanyament als col·legis electorals per a aquelles persones que ho necessitin.

Dispositiu municipal
L'Ajuntament organitzarà un dispositiu especial amb prop de 200 treballadors municipals per garantir el bon funcionament de les eleccions. S'inclou tant la part logística, com el suport informàtic, la informació a la ciutadania, el suport tècnic i la vigilància als col·legis per part dels cossos de seguretat. Per tant, implica les àrees de Serveis Urbans, Seguretat Ciutadana, Padró i Serveis Generals, Comunicació, Educació, Ocupació i Presidència.


Pere Soler

Tenim la voluntat de garantir el vot, habilitant els espais. Hem de garantir entrades i sortides diferenciades dels col·legis electorals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.