Damià Calvet: 'Si no guanyem el 14-F pot ser que es facin tripartits, com el de Sant Cugat'

El conseller santcugatenc serà a la llista de Junts per Catalunya, encapçalada per Carles Puigdemont i amb Laura Borràs com a presidenciable

El conseller santcugatenc Damià Calvet i la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, recollint signatures / Foto: Cugat Mèdia

Eleccions Parlament 30-M

Publicat el 28/des/20 per Martí González

Junts per Catalunya està recollint avals a Sant Cugat amb l'objectiu de presentar-se a les eleccions del 14-F per guanyar-les. El conseller del Govern santcugatenc Damià Calvet, que va perdre les primàries davant Laura Borràs per ser presidenciable en una llista que finalment encapçalarà Carles Puigdemont, ha assegurat en una visita a la ciutat que 'des de Junts no ens rendim mai', que volen ser un partit 'gran, central i guanyador' i que és el projecte que sorgeix de l'octubre de 2017.

Calvet ha alertat, a més, que si no guanyen "poden passar altres coses, com per exemple tripartits", i ha posat l'exemple, precisament, de Sant Cugat. El conseller i extinent d'alcaldia ha explicat que aquests pactes "no ens fan avançar cap a la independència, ni molt menys cap al bon govern". A més, lamenta que hi hagi diverses llistes independentistes a les eleccions al Parlament, ja que, assegura, sempre han "apel·lat a la màxima unitat".

Pel que fa als suports que recolliran a Sant Cugat, tant Calvet com la portaveu del grup municipal de Junts, Carmela Fortuny, han dit que no en tenen "cap dubte", i han afirmat que la recollida a la ciutat "està sent un èxit". El partit calcula que els calen prop de 6.000 signatures a tot Catalunya, més de 4.000 d'aquestes a la circumscripció de Barcelona, i en seguiran recollint fins diumenge que ve.

Des de Junts reiteren que, tot i que la presidenciable serà Laura Borràs, reconeixen "el lideratge" de Carles Puigdemont, tant al partit com al país, com a "president legítim", i que era la seva "màxima aspiració" que "passés el que ha acabat passant". A la llista, que s'ha de definir aquest dimecres, a més de Calvet, també hi serà el santcugatenc Jordi Puigneró, actual conseller de Polítiques Digitals, i el regidor Carles Brugarolas.




DECLARACIONS

Damià Calvet

Nosaltres som els de la unitat, sempre apel·lem a què hi hagi la màxima unitat al voltant del sobiranisme i l'independentisme. Malauradament en aquestes eleccions hi haurà diverses llistes sobiranistes i independentistes, però nosaltres volem guanyar, perquè si no guanyem pot ser que es facin tripartits, i aquí a Sant Cugat en tenim una mostra.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Carmela Fortuny

Sempre hi ha hagut una gran resposta i esperem que aquesta vegada sigui doble. Apel·lo als santcugatencs i a les santcugatenques a signar, perquè el que volem és ser-hi. I després el suport a les eleccions, i no tinc cap dubte d'aquest suport.

Your browser doesn’t support HTML5 audio