Amb la proximitat de Nadal, torna a moltes pastisseries de Sant Cugat un dolç d’origen italià que a poc a poc s’ha convertit en unes postres essencials en els dinars i sopars d’aquesta època festiva. Aquest pastisset de brioix, que es pot omplir de xocolata, fruites confitades o panses, és el panettone, i a la ciutat hi ha un local on aquest dolç és l’especialitat de la casa. La pastisseria Dolç (carrer Puig i Cadafalch, davant del parc de la Pollancreda) s’ha convertit en un referent en la venda de panettones gràcies, en gran part, a la mà del xef pastisser Yann Duytsche. El cuiner francès ha dut a la botiga de postres a guanyar el premi al millor panettone artesà de l’Estat espanyol l’any 2016 i 2021, i a millor panettone de xocolata d’Itàlia l’any 2017. Els èxits culinaris de Dolç els ha dut no a només fer encàrrecs per Nadal, sinó a poder oferir aquest pastisset als clients en qualsevol època de l’any.
El xef i pastisser Yann Duytsche explica com la influència de la pastisseria italiana amb el seu propi coneixement va permetre poder “perfeccionar aquest dolç tan específic”. La popularitat de Duytsche i de la pastisseria Dolç ha provocat que des de fa uns anys comencin a agafar reserves pels panettones de Nadal des de finals d’octubre. Tot i això, el xef francès admet que sempre n’acaben fent una mica més per “si algú no ha pogut reservar”.

