Emprendre en el món del vi, una aposta de futur sense perdre de vista el passat

La masia Can Bell produeix dos vins de la varietat xarel·lo amb una molt bona acceptació entre els santcugatencs

250528-vi-can-bell-toni-jaume-a-cugat.jpg
Toni Castañé (Cal Caballu) i Jaume Bell (Masia Can Bell) / Foto: Cugat Mèdia
-->
Enllaç copiat al clipboard

Carme Reverte

Amant de la ràdio, els esports i la informació km 0. M'apassiona la conversa de prop i cara a cara. Em fascina conèixer persones, descobrir llocs i el que es cuina. Visca l'autenticitat!

Llegir-ne més

Amant de la ràdio, els esports i la informació km 0. M'apassiona la conversa de prop i cara a cara. Em fascina conèixer persones, descobrir llocs i el que es cuina. Visca l'autenticitat!

Llegir-ne més
01/06/25 a les 06:00h
 |  1 minut de lectura
Secció: Podcast

A Sant Cugat l’emprenedoria en el món del vi porta el nom de Can Bell. Les noves generacions de la família han apostat, fa uns anys, per un projecte vinícola respectuós i sostenible que s’ha traduït en dos vins produïts a casa. Es tracta d’un vi blanc, xarel·lo, amb dues versions, un criat en acer inoxidable i un altre en roure. El canvi climàtic ha avançat el temps de la verema i cap a mitjan estiu els Bell s’acompanyaran de familiars i amics per collir el raïm d’una nova collita.

Escolta-ho

L’any 2023 van ser 550 quilos de raïm, l’any passat 600 i enguany esperen superar aquesta xifra. D’aquí es fan entre 500 i 600 ampolles que es poden trobar en comerços locals com Vins Noè o el Celler Cal Caballu. Precisament, Toni Castañé, propietari de Cal Caballu, ha explicat que “al principi els clients es mostraven il·lusionats amb un vi fet a Sant Cugat, però amb el pas dels mesos ja el buscaven per la seva qualitat vinícola”. Per la seva banda, Jaume Bell, propietari de la masia Can Bell, ha recordat en aquesta entrevista al magazín ‘Faves comptades’, que “actualment estan immersos en la recuperació de la masia” i que el vi que produeixen “reflecteix molt bé allà on ens trobem”.