El PSC buscarà el 'sí' a l'Estatut amb diversos actes a Sant Cugat


  • Comparteix:

El PSC iniciarà una campanya per explicar als catalans i als santcugatencs el contingut del nou Estatut i per promoure el vot positiu al referèndum. Per als socialistes, Catalunya necessita un major marc d'autogovern i més competències, i dir que no a això suposaria deixar el país en una situació de 'desastre polític'. Així ho ha afirmat el secretari d'Organització del PSC, Josep Zaragoza, en el marc d'una assemblea de la formació local.

Des del PSC consideren que el nou Estatut és el garantia que Catalunya assoleixi més capacitat d'autogovern, més competències i més recursos econòmics per poder assumir-les. Per tal de fer arribar aquest missatge a la població, aquest partit engegarà una campanya on també vol remarcar que, en cas que s'acabi imposant el no al referèndum, Catalunya quedarà 'debilitada' i cap altre partit assumirà en un bon temps la tasca i el desgast que suposa engegar de nou el procés estatutari.

Així ho ha assegurat el secretari d'Organització del PSC, Josep Zaragoza, que considera que els únics que poden defensar amb claredat aquesta postura són els propis socialistes.

Josep Zaragoza

Seria, des del nostre punt de vista un error, no adonar-se que si la veu de Catalunya no surt contundent i clara, el PP dirà que ja ells ja deien que ni tan sols els catalans volen més autogovern. I creiem que els únics que ho podem dir amb claredat som els socialistes


Per a Zaragoza, CiU ha viscut una situació política 'esquizofrènica' després d'haver estat governant 8 anys amb el suport del PP, que els hi posava com a condició que no recolzessin un procés de revisió de l'Estatut. El dirigent socialista també considera que donar suport a l'Estatut és una forma 'democràtica i educada' de tornar al PP els insults que ha proferit contra Catalunya durant els darrers 2 anys.

De la seva banda, el portaveu municipal del PSC, Salvador Gausa, ha volgut remarcar l'accent municipalista i en les polítiques socials que, segons ha afirmat, té el nou Estatut de Catalunya.

Salvador Gausa

Creiem que amb aquest Estatut es poden fer moltes coses i volem incidir molt en les polítiques socials, que poden afavorir els ciutadans: polítiques d'educació, de seguretat, de sanitat. El nostre accent han estat les polítiques socials


A nivell local, el PSC ja ha anunciat que faran diversos actes de campanya, entre ells una exposició que serveixi per comparar l'actual Estatut de Catalunya amb la proposta que es porta a referèndum e proper 18 de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.