La Plataforma pel Dret a Decidir demana el 'no' al referèndum perquè l'Estatut és 'claudicant'


  • Comparteix:

La Plataforma pel Dret a Decidir demana el 'no' al referèndum de l'Estatut perquè el text no respon a les aspiracions i necessitats principals del poble català. La plataforma, que aplega unes 700 entitats i col·lectius, rebutja les 'retallades' que va patir la proposta del Parlament de Catalunya i acusa la majoria de la classe política catalana de 'claudicar' durant la negociació a les Corts.

La Plataforma pel Dret a Decidir està en contra del text que es proposa a referèndum perquè, segons diuen, vulnera l'acord que va assolir una àmplia majoria del Parlament de Catalunya el 30 de setembre de l'any passat. La plataforma adverteix que l'Estatut no reconeix Catalunya com a nació, no implica avenços fiscals, retalla drets democràtics i socials i els sotmet a la legislació estatal, no millora la posició de la llengua catalana i impedeix establir polítiques pròpies en matèria d'immigració.

Un dels portaveus de la Plataforma pel Dret a Decidir, Enric Fontanals, lamenta que 'la majoria de la classe política catalana' hagi renunciat a l'acord assolit al Parlament el 30 de setembre.

Enric Fontanals

El que més ens ha molestat és la manca de defensa, com a mínim, de l'acord del Parlament. Ens ha sentat molt malament que la majoria de la classe política catalana no hagi defensat aquest acord majoritari i que s'hagi sotmès.


De la seva banda, l'escriptor i periodista santcugatenc Víctor Alexandre, que dóna suport a la Plataforma pel Dret a Decidir, qualifica de 'frau històric a la nació catalana' el text que es porta a referèndum. Alexandre acusa els dos partits majoritaris catalans -CiU i PSC- de 'claudicar' durant la negociació i diu que l'opció del 'no' és la posició de la maduresa.

Víctor Alexandre

El claudicant sempre diu 'sí', perquè dir 'no' requereix una gran personalitat, seguretat en un mateix, no tenir por, maduresa. Quan un no és prou madur tendeix a obeir.


La Plataforma pel Dret a Decidir considera que la proposta del Parlament de Catalunya era acceptable com un primer pas per avançar cap a l'autodeterminació. El col·lectiu rebutja el text aprovat a les Corts perquè respon, segons diuen, a l'actitud 'servil' d'algunes formacions polítiques catalanes. Enric Fontanals i Víctor Alexandre han intervingut a l'entrevista electoral de Ràdio Sant Cugat i Televisió Sant Cugat amb motiu del referèndum del 18 de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.