ICV-EA defensa l'Estatut perquè millora en tots els aspectes el vigent i amplia els drets de la ciutadania


  • Comparteix:

Així ho han afirmat la presidenta local i el portaveu parlamentari d'ICV al programa 'Sant Cugat debat l'Estatut' de RSC i TVSC

Així ho han afirmat la presidenta local i el portaveu parlamentari d'ICV al programa 'Sant Cugat debat l'Estatut' de RSC i TVSC

ICV-EA defensa l'Estatut que es porta a referèndum perquè suposa un 'avenç important' en l'autogovern, en la capacitat financera de la Generalitat i en els drets i deures de la ciutadania. Sota el lema 'D'esquerres, catalanista i ecologista. Sí a l'Estatut', la formació ecosocialista remarca que el text que es vota el 18 de juny millora molt l'Estatut vigent i adverteix que la victòria del 'no' només beneficiaria als sectors més espanyolistes i reaccionaris.

ICV-EA destaca que per primera vegada l'Estatut reconeix Catalunya com a nació, equipara jurídicament el català amb el castellà i augmenta els drets de la ciutadania. La coalició d'esquerres remarca també que el text estableix noves competències, com rodalies i regionals de Renfe, horaris comercials, educació infantil i inspecció de treball, entre d'altres.

El portaveu parlamentari d'ICV, Joan Boada, assegura que l'Estatut millora en tots els aspectes respecte al vigent i afegeix que l'opció del 'no' només correspon als sectors més 'espanyolistes'.

Joan Boada

Res és dolent en aquest Estatut en comparació amb el del 1979. Tots són avenços. És veritat que es podia haver arribat més enllà, però ningú es pot oposar als avenços a no ser que sigui molt espanyolista.


Boada afirma que tot i que ERC i el PP defensen el 'no' per motius diferents, les conseqüències d'aquesta postura serien les mateixes i significarien un fre per a Catalunya.

La formació ecosocialista creu que un dels aspectes més interessants de l'Estatut és el capítol de drets i deures de la ciutadania, que amplia, segons diuen, els drets de les persones. La presidenta d'ICV a Sant Cugat, Assun Reyes, diu que les crítiques que ha despertat aquest apartat entre els sectors més conservadors demostra que l'Estatut que es porta a referèndum és 'radicalment d'esquerres'.

Assun Reyes

La reacció que hi ha ahgut demostre que és un Estatut radicalment d'esquerres en guanys socials, en fer visibles les dones, en igualtat. És l'Estatut de les persones.


Joan Boada i Assun Reyes han intervingut en l'entrevista del cicle 'Sant Cugat debat l'Estatut' que realitzen conjuntament Ràdio Sant Cugat i Televisió Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.