El PP demana el 'no' a l'Estatut perquè és 'intervencionista' i trenca el 'consens' de 1979


  • Comparteix:

El PP insta a votar 'no' al referèndum de l'Estatut perquè considera que el text és intervencionista, trenca el consens de 1979 i respon als interessos partidistes de CiU i PSC. Els populars es presenten en campanya sota el lema 'Pensa en Catalunya. Digues no' i critiquen especialment el títol de drets i deures, que consideren massa 'planificador'.

El PP diu que el text que es porta a referèndum el 18 de juny no és l'Estatut de tots els catalans, sinó només de dos partits, CiU i PSC. Els populars consideren que el projecte confronta la societat i trenca el 'consens' de 1979 i els principis constitucionals. A més, des del PP qualifiquen el text d'intervencionista i massa regulador. Així ho ha dit la diputada popular al Parlament Belén Pajares.

Belén Pajares

Entra a planificar i regular cadascun dels aspectes de la nostra vida. També diem no perquè s'ha de respectar la Constitució espanyola, que garanteix la llibertat i igualtat dels espanyols.


Pajares augura un confrontament permanent entre Catalunya i l'Estat si aquest Estatut s'acaba aprovant. A més, la diputada popular diu que el projecte discrimina el castellà i instaura un monolingüisme en català.

De la seva banda, el president del PP a Sant Cugat, Rafael Enríquez. critica l'intervencionisme econòmic del text. Pel que fa al títol de drets i deure, Enríquez el considera 'partidista' i diu que respon als interessos de CiU i PSC.

Rafael Enríquez

ERC diu 'no' per un atac de banyes. Aquest no és l'Estatut de Catalunya, sinó de dos partits, de Zapatero i Mas. S'ha fet partidisme. És un Estatut per polítics nacionalistes i d'esquerres.


Belén Pajares i Rafael Enríquez han participat al cicle d'entrevistes 'Sant Cugat debat l'Estatut' que organitzen conjuntament Ràdio Sant Cugat i Televisió Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.