La Plataforma 'Diguem no' apel·la a la dignitat per rebutjar l'Estatut


  • Comparteix:

Una cinquantena de persones han assistit a l'acte

Una cinquantena de persones han assistit a l'acte

Votar 'no' per dignitat i amb valentia, aquest ha estat el principal missatge que la plataforma 'Diguem no' ha transmès aquest diumenge a la plaça d'Octavià, en la celebració del seu acte central de campanya a Sant Cugat. L'exconseller Carles Solà, que ha afirmat que aquest Estatut no soluciona les principals necessitats de Catalunya, i la professora de la UB Elisenda Paluzie, que ha criticat durament el finançament, han estat els convidats d'un acte que ha aplegat una cinquantena de persones.

La Plataforma 'Diguem no' ha exposat els arguments del seu rebuig a l'Estatut aquest diumenge a la Plaça d'Octavià, en el que ha estat l'acte central de la seva campanya. El principal argument esgrimit ha estat que Catalunya es mereix més i no s'ha de conformar amb l'Estatut 'retallat' que es va aprovar a les Corts Generals.

El convidat d'excepció ha estat l'exconseller d'Universitats, Carles Solà, que en el seu discurs ha criticat durament el pacte a què van arribar el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el líder de Convergència i Unió, Artur Mas. Segons Solà, aquest acord retalla substancialment l'Estatut del 30 de setembre i no soluciona els principals problemes de Catalunya.

A més, segons l'exrector de la UAB, l'Estatut que es votarà diumenge vinent no soluciona els aspectes nuclears de Catalunya, com la denominació de nació, el finançament i les competències.

Carles Solà

La nació, el text no diu que ho siguem. El finançament, l'Estatut no garanteix ni un euro més. I en el camp de les competències necessitaríem una bona estona per parlar-les. Però voldria destacar una. Aquest estatut permet el trasvassement de l'Ebre.


A banda de Solà, l'acte també ha comptat amb la participació del portaveu de la campanya 'Diguem no', Aleix Cardona, i de la professora de Teoria Econòmica de la UB, Elisenda Paluzie. Tots tres han demanat el 'no' per la dignitat del poble català i han animat als presents, una cinquantena de persones, a ser valents a l'hora d'exercir el seu dret de vot.

La professora Elisenda Paluzie ha centrat el seu discurs en el finançament que tindrà la Generalitat si s'acaba aprovant l'Estatut. Segons Paluzie, el text acordat a Madrid no garanteix més diners per a Catalunya i desvirtua les competències de la futura Agència Tributària pròpia.

Elisenda Paluzie

Què ha quedat del 30-S? Res. L'Estatut ha quedat desvirtuat després del pacte Mas-Zapatero. L'estat seguirà recaptant els grans impostos, seguirà fixant la xifra que li toca a la Generalitat. I no tindrem Agència Tributària pròpia, només un canvi de nom de l'actual Direcció General de Tributs.


L'acte ha finalitzat amb un aperitiu i amb un petit concert del cantautor Miquel Pujadó. El periodista i escriptor Victor Alexandre, que havia d'intervenir en l'acte, ha excusat la seva absència per motius personals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.