Balcells demana votar 'no' per no hipotecar el futur de Catalunya


  • Comparteix:

ERC diu que no s'ha de tenir por a votar com el PP

ERC diu que no s'ha de tenir por a votar com el PP

L'exconseller d'Universitats, el republicà Manel Balcells, reclama un elevat percentatge de vot negatiu en el referèndum per evitar que Catalunya hipotequi el seu futur 25 anys més. En l'acte de central de campanya d'ERC a Sant Cugat, Balcells admet que la victòria del 'no' és improbable i demana als catalans que no els faci por votar el mateix que el Partit Popular.

Balcells ha reclamat als votants nacionalistes i independentistes que votin 'no' per impedir que Catalunya hipotequi els propers 25 anys. L'exconseller considera que el nou Estatut no assoleix les quotes d'autogovern i el finançament necessaris. Segons el dirigent republicà, un alt índex de vots negatius permetria mantenir la reivindicació de més autogovern i millor finançament per al país.

Manel Balcells

Un nacionalista de veritat ha de ser conscient que el 'no' és l'opció que defensa els interessos de Catalunya.


Balcells ha demanat al catalanisme que no tingui por de votar 'no' com el Partit Popular. Segons l'exconseller, l'immens percentatge del vot contra l'Estatut correspondrà a nacionalistes i independentistes, i no pas als simpatitzants populars.

No obstant això, Balcells admet que la victòra del 'no' és complicada.

Manel Balcells

És difícil que guanyi el 'no', però crec que hi haurà un percentatge a l'alça.


Per la seva banda, el president de la secció local d'ERC, Andreu Freixes, ha denunciat que el nou sistema de finançament no garanteix més diners per a Catalunya. Freixes ha afegit que el sistema econòmic perpetuarà que 'els catalans paguin impostos de primera per continuar rebent serveis socials de tercera'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.