La plataforma Ciutadans de Catalunya diu que l'Estatut representa el 'fracàs' de la classe política catalana


  • Comparteix:

La plataforma Ciutadans de Catalunya defensa el 'no' a l'Estatut perquè és un projecte 'partidista' que respon als interessos de la classe política i no als de la ciutadania. L'entitat, que es constituirà en partit polític al juliol, acusa alguns polítics de fomentar un clima d'odi a Catalunya que ha propiciat el boicot a alguns actes públics de Ciutadans de Catalunya i el PP.

Ciutadans de Catalunya demana el 'no' al referèndum del 18 de juny perquè, segons diuen, la proposta demostra el 'fracàs' de la classe política catalana. La plataforma considera que l'Estatut respon a interessos partidistes i no als problemes reals de la ciutadania, i creu que trenca el 'consens' de 1979. Així ho assegura la portaveu de l'agrupació local, Irene Garcia.

Irene Garcia

És un projecte fet d'esquena als ciutadans, que respon a interessos partidistes i imposa una visió emporbidora de la societat catalana. L'Estatut del 79 és un millor marc de convivència.


Segons Ciutadans de Catalunya, l'Estatut vulnera els principis d'igualtat, ciutadania i llibertat, i no respecta el bilingüisme i el laïcisme. A més, la plataforma rebutja la inclusió de mecanismes de bilateralitat i qualifica de 'confús' el capítol de finançament.

D'altra banda, el membre del grup coordinador de Ciutadans de Catalunya, José Domingo, qualifica de 'feixistes' els responsables del boicot de diversos actes públics de la plataforma i del PP en els últims dies. Domingo considera que darrera d'aquests incidents hi ha 'alguns polítics' que fomenten un clima d'odi a Catalunya.

José Domingo

No s'està fet pedagogia de la democràcia, sinó de l'odi. Només per defensar la llibertat, la Constitució i el bilingüisme ens titllen de feixistes persones que ho són.


Ciutadans de Catalunya, que compta amb un centenar d'afiliats a Sant Cugat, celebrarà el seu congrés fundacional el 8 i 9 de juliol a l'Hotel Bellaterra. La plataforma vol constituir-se en partit polític i presentar-se a les properes eleccions al Parlament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.