ERC aposta per dir 'no' a l'Estatut i defensar un nou projecte a Madrid que respongui a les necessitats de Catalunya


  • Comparteix:

La diputada al Parlament Pilar Dellunde i l'alcaldable de Sant Cugat Raül Grangé han participat al programa 'Sant Cugat debat l'Estatut' de RSC i TVSC

La diputada al Parlament Pilar Dellunde i l'alcaldable de Sant Cugat Raül Grangé han participat al programa 'Sant Cugat debat l'Estatut' de RSC i TVSC

ERC considera que 'ara toca dir no' perquè Catalunya mereix més, especialment pel que fa al reconeixement com a nació i a la millora del sistema de finançament. Els republicans afirmen que el projecte d'Estatut que es porta a referèndum no comporta un avanç per al país i que, pel contrari, suposaria una hipoteca per 25 anys. En una entrevista a RSC i TVSC, aquesta formació ha remarcat que cal rebutjar el projecte i lluitar per un estatut millor.

Des d'ERC asseguren que els ponents de l'Estatut no se senten reconeguts en el projecte que ha rebut el vist-i-plau de Madrid i que el proper diumenge es porta a referèndum. És per això que després de 2 anys de feina consideren que 'ara toca dir no'.

La diputada d'ERC al Parlament de Catalunya i membre de la ponència de l'Estatut, Pilar Dellunde, assegura que la proposta que ha sortit de Madrid suposa una retallada molt important del que va aprovar el Parlament català el 30 de setembre, especialment en el reconeixement de Catalunya com a nació i en el tema del finançament. Així ho ha afirmat al programa 'Sant Cugat debat l'Estatut' que realitzen conjuntament Ràdio Sant Cugat i Televisió Sant Cugat.

Pilar Dellunde

Ara toca que no, perquè aquell estatut que va aprovar el Parlament si que era el que havíem fet els ponents i ens hi reconeixíem. En canvi, quan van anar a Madrid hi ha hagut una retallada molt forta, pràcticament del 65%


Els republicans consideren que després de l'esforç de consens de les formacions catalanes, la negociació 's'ha torçat' a Madrid i acusen CiU de 'regalar' el projecte a canvi d'interessos partidistes. Al costat del terme 'nació' i del finançament, aquesta formació apunta que tampoc en competències s'ha fet un avenç ja que pràcticament queda el mateix que hi havia.

Raül Grangé, membre de l'executiva local d'ERC i cap de llista per a les properes eleccions municipals, assegura que acceptar aquest Estatut suposaria avançar molt poc i que implicaria perdre una oportunitat de poder rectificar en un futur immediat.

Raül Grangé

Faríem un pas enrera, guanyaríem una aparent tranquil·litat, avançaríem poquíssim i perdríem l'oportunitat de rectificar i de queixar-nos més aviat


ERC lamenta que s'hagi jugat amb la por a la incertesa, i asseguren que si Catalunya diu que no, passarà amb l'Estatut el mateix que amb la Constitució europea. En aquest sentit, consideren que cal dir clar a Madrid que Catalunya necessita més, rebutjar el projecte, i presentar una nova proposta d'aquí a un any, amb un nou parlament català i sigui quin sigui l'escenari i la predisposició del govern de l'Estat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.