Gairebé 50.000 santcugatencs podran exercir el dret a vot en el referčndum de l'Estatut de Catalunya


  • Comparteix:

La jornada electoral ha començat amb total normalitat i sense incidčncies a Sant Cugat

La jornada electoral ha començat amb total normalitat i sense incidčncies a Sant Cugat

La jornada electoral del referčndum de l'Estatut ha començat amb tota normalitat a la nostra ciutat i sense cap incidčncia destacada. Només una taula a Mira-sol s'ha obert amb retard i s'ha hagut de constituir amb suplents. Des de les 9 del matí i fins les vuit del vespre, un total de 49.691 santcugatencs poden exercir el seu dret a vot en aquesta consulta ciutadana. El cens electoral ha incrementat en poc més de 1.000 votants respecte la darrera cita electoral: el referčndum sobre la Constitució europea.

Total normalitat en l'inici de la jornada del referčndum sobre la reforma de l’Estatut d’Autonomia a Sant Cugat. Segons ha informat l'Ajuntament, només una mesa electoral s'ha muntat amb retard perquč en faltaven alguns membres i s'ha hagut de constituir amb suplents.

En total, 49.691 electors podran exercir el seu dret a vot a Sant Cugat en el referčndum de l'Estatut. La xifra suposa un increment de 1.113 votants respecte la consulta sobre la Constitució europea.

Sant Cugat disposarŕ per aquesta consulta de 67 meses electorals distribuďdes entre una setzena de col·legis. 201 santcugatencs formaran part de les meses, després d'haver estat escollits, com és habitual, per mitjŕ d'un sorteig aleatori.

Els santcugatencs podran dipositar el seu vot als mateixos centres en quč ho van poder fer en la darrera cita electoral, que va ser la consulta popular sobre la Constitució europea, al febrer del 2005. En aquella ocasió, la participació a Sant Cugat va ser del 45'22%, la segona més baixa de tots els comicis celebrats a la nostra ciutat des de la recuperació de la democrŕcia. Malgrat aixň, l'abstenció es va situar 4 punts per sota de la mitjana catalana.

Pel que fa al referčndum sobre l'Estatut de Catalunya de l'any 1979, en aquella ocasió el cens electoral a la nostra ciutat era de 22.247 persones i la participació a les urnes va ser del 50,7%. En aquell moment, el 'sí' es va imposar amb un 89,3% dels vots.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.