Sant Cugat supera en 8 punts la participació de Catalunya i es posiciona pel 'sí' amb el 71,3% dels vots


  • Comparteix:

La participació a la nostra ciutat ha estat del 57,3%

La participació a la nostra ciutat ha estat del 57,3%

Sant Cugat ha dit que 'sí' al referèndum de l'Estatut de Catalunya en una jornada on una de les notes dominants ha estat la participació. I és que a la nostra ciutat un 57,37% dels electors ha anat a les urnes, 8 punts per sobre de la mitjana catalana. Pel que fa als resultats, el 'sí' s'ha imposat amb 71,3% dels vots enfront d'un 22,60% dels vots en contra.

Un total de 28.510 santcugatencs han acudit aquest diumenge a les urnes per exercir el seu dret a vot en el referèndum de l'Estatut de Catalunya. Aquest xifra, sumada als vots emesos per correu, representa un 57,37% del cens electoral a la nostra ciutat, que en aquest referèndum era de 49.691 persones.

Precisament, aquesta ha estat una de les dades més destacades de la jornada electoral, ja que la participació a Sant Cugat s'ha situat 8 punts per sobre de la participació al conjunt de Catalunya, que ha estat del 49,3%. De fet, la nostra ciutat ha el municipi de més de 50.000 habitants del país amb més participació en aquesta consulta ciutadana.

Per districtes, la participació més elevada ha estat al Centre i a Mira-sol amb un 59'90% dels vots, mentre que les dades més baixes s'han comptabilitzat a les Planes, amb un 35'33%.

Pel que fa als resultats, el 'sí' ha estat majoritari, arribant al 71,34%, dos punts per sota de la mitjana catalana. Els districtes on més s'ha imposat aquesta opció ha estat les Planes, amb el 73,81%, i el centre i La Floresta, amb el 72%.

En el cas del 'no', el resultat al conjunt de Sant Cugat han estat del 22,60%, dos punts per sobre de la mitjana del país. El districte on hi ha hagut més vots en contra ha estat Mira-sol, on han arribat al 24,9%, seguit de Valldoreix i el districte II del centre, amb el 23%.

Per últim, hi ha hagut un 6% de vots en blanc -en total, 1710 vots- i un 1% de vots nuls.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.