CiU assegura a l'ANC que PP i PSOE són iguals a l'hora de defensar Catalunya dins la UE


  • Comparteix:

CiU ha fet el primer acte de campanya davant l'ANC on han de tornar els arxius de Salamanca.

CiU ha fet el primer acte de campanya davant l'ANC on han de tornar els arxius de Salamanca.

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ignasi Guardans, ha carregat contra el cap de llista del PSOE assegurant que no defensa els interessos de Catalunya ni dels pobles i que defensa només l'Europa dels estats. Per a Guardans, en aquest tema socialistes i populars representen unes mateixes idees al sí de la Unió Europea. Des de CiU han criticat també la supeditació creixent dels membres del tripartit a la política marcada pel PSOE des del govern de l'Estat.

El candidat de la federació nacionalista Ignasi Guardans, que concorre a les eleccions europees amb la coalició Galeusca, ha recordat la importància dels comicis del 13 de juny ja que, segons ha dit, serveixen per escollir les persones que ens representaran al Parlament Europeu.

En aquest sentit, Guardans ha assegurat que, pel que fa a la defensa de Catalunya, PP i PSOE representen una mateixa opció, ja que en cap moment Borrell s'ha preocupat de defensar el paper de Catalunya i el català en la futura constitució europea.

Ignasi Guardans

És important tenir això en compte quan esn queixem que la Constitució Europea no ens reconeix com a fet nacional o no reconeix el català.


En el mateix sentit s'ha expressat el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, que ha lamentat també la creixent supeditació de partits catalans com ERC i ICV a la política del PSOE i per tant, al projecte encapçalat per Borrell.

Josep Antoni Duran i Lleida

S'oficialitza una claríssima supeditació dels partits catalans com PSC, ERC i ICV a la política del PSOE i a un projecte que a la UE representa Borrell.


Aprofitant la presència a Sant Cugat, des de la federació nacionalista han volgut posar l'exemple dels papers de Salamanca, com a mostra d'aquesta supeditació, ja que finalment la proposta del PSOE de decidir en 6 mesos el futur d'aquests arxius va imposar-se a la que havien plantejat els partits catalans pel seu retorn immediat. Tot i això, l'alcalde i parlamentari de CiU, Lluís Recoder, ha expressat l'esperança que el retorn acabi fent-se efectiu i puguem tenir els arxius a l'ANC.

Aquest ha estat el primer acte de campanya que CiU fa a Sant Cugat amb motiu de les eleccions europees del 13 de juny, i s'ha emmarcat dins un acte de celebració dels 25 anys d'ajuntaments democràtics a Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.