CiU denuncia l'involució nacionalista que està duent a terme el govern tripartit


  • Comparteix:

L'acte al PAV 3 va comptar amb la presència del president de CiU, Jordi Pujol

L'acte al PAV 3 va comptar amb la presència del president de CiU, Jordi Pujol

Prop de 700 persones han assistit al PAV 3 al dinar organitzat per CiU amb motiu del 25è aniversari de la represa de la democràcia als ajuntaments catalans. Durant l'acte, la federació nacionalista ha denunciat la involució nacionalista que, segons diuen, està patint Catalunya des que hi ha el nou govern tripartit.

CiU ha volgut retre un homenatge a totes les persones de la federació nacionalista que, al llarg dels darrers 25 anys, han treballat al servei dels seus municipis des dels ajuntaments.

Aquesta tasca és avui més important que mai, sobretot en un moment en que, segons la federació nacionalista, s'està produint un procés d'involució del catalanisme promogut pel nou govern de la Generalitat. Escoltem Jordi Pujol, president de CiU i expresident de la Generalitat.

Jordi Pujol

Sempre havia pensat que un govern tripartit seria poc eficaç i no tindria com a prioritat Catalunya, però això ha estat més ràpid i més a fons del que pensava.


Recuperar la confiança de l'electorat català i treballar pel projecte de país que han tirat endavant al llarg d'aquests anys són ara els objectius de la federació nacionalista. Uns objectius que passen per la feina diària dels regidors i regidores de CiU, i també per aconseguir tenir veu pròpia a Catalunya.

Així ho han assegurat el candidat de CiU a les eleccions europees, Ignasi Guardians, i el secretari general de CDC, Artur Mas, per a qui CiU, que concorre als comicis europeus amb la colalició Galeusca, és l'única formació que defensarà els interessos de Catalunya a Europa.

Artur Mas

Europa es farà amb nosaltres o sense nosaltres i sabem que per anar endavant i defensar Catalunya ens cal ser a Europa.


De la seva banda, l'alcalde i parlamentari de CiU, Lluís Recoder, ha volgut apuntar la necessitat que els ajuntaments tinguin una major presència en la Catalunya del futur però també que des del govern tripartit es recolzi per igual els consistoris, siguin del color que siguin.

Lluís Recoder

El nou Estatut de Catalunya ha de tenir en compte els ajuntaments perquè tinguin més recursos.


En el mateix sentit s'ha expressat el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, que ha remarcat també la necessitat de tenir més recursos econòmics per així poder excercir també més competències.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.