Recoder destaca la importància de la composició d'un Parlament europeu 'constituent'


  • Comparteix:

Recoder ha votat a les 11 hores a l'Escola d'Arquitectura del vallès.

Recoder ha votat a les 11 hores a l'Escola d'Arquitectura del vallès.

L'alcalde ha destacat la importància 'cabdal' d'aquestes eleccions ja que el Parlament europeu sortint d'aquestes comicis haurà d'escollir el futur president de la Comissió Europea i ratificar la futura Constitució. Per Lluís Recoder el futur de les nacions sense estat com Catalunya depèn, en gran part, de la composició dels 732 diputats de l'Eurocambra.

Recoder ha fet una crida a la participació remarcant la importància d'aquestes eleccions pel futur de la Unió Europea. Per l'alcalde, el camí que ara s'obre és 'importantíssim' ja que la Unió té reptes plantejat a curt termini com ara l'elecció del substitut de Romano Prodi i la ratificació de la futura Constitució Europea. A més, segons l'alcalde, només una Europa políticament forta pot plantar cara econòmicament als Estats Units o la Xina emergent.

Lluís Recoder

Aquest Parlament tindrà més competències i haurà de ratificar la Constitució europea i decidir el paper de les nacions. És un Parlament constituent, que farà història.


A més, segons Recoder, Catalunya s'hi juga molt ja que està sobre la taula el debat del paper que han de tenir les nacions sense Estat tot i que l'actual sistema electoral de circumscripció única estatal posi traves a la representació dels partits nacionals.

L'alcalde creu que són els propis Estats els que entorpeixen la construcció europea ja que es mostren 'gasius' i 'reticents' a l'hora de cedir competències:

Lluis Recoder

El gran fre de la construcció europea són els Estats que es resisteixen a perdre sobirania.


Recoder, que s'ha definit com un 'europeista convençut', ha fet una crida per construir una Europa políticament unida, amb una sola veu que pugui tenir un paper destacat en l'àmbit internacional. De tota manera, però, ha lamentat que la ciutadania vegi, encara, el Parlament europeu com una institució llunyana i ha subratllat la importància de l'Eurocambra de la qual n'emanen les lleis i legislacions que després s'han d'aplicar als Estats membres i nacions que la composen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.