Sans Travé diu, durant el pregó, que els 'papers de Salamanca' tornaran aviat a Catalunya


  • Comparteix:

El director de l'ANC ha elogiat el dinamisme cultural de Sant Cugat

El director de l'ANC ha elogiat el dinamisme cultural de Sant Cugat

Els arxius de Salamanca tornaran aviat a Catalunya i es corregirà un greuge històric després de més de 25 anys de reivindicacions. Aquest ha estat el missatge central del pregoner de la Festa Major d'enguany, el director de l'Arxiu Nacional de Catalunya. Josep Maria Sans Travé ha elogiat el dinamisme cultural de Sant Cugat i s'ha definit com un representant dels santcugatencs que no viuen a la ciutat però que hi passen la major part de la jornada.

El director de l'ANC s'ha mostrat esperançat sobre el retorn a Catalunya dels anomenats 'papers de Salamanca', incautats pel bàndol franquista i reivindicats des de fa molts anys per la societat catalana. Sans Travé ha assegurat que les negociacions entre la Generalitat i el govern central van 'pel bon camí', i s'ha mostrat optimista sobre el retorn dels arxius a casa nostra, ara que la petició compta amb el suport de totes les forces polítiques catalanes.

Josep Maria Sans Travé

Em consta que les negociacions van bé i per això confio que aquesta reivindicació històrica nacional acabarà tenint èxit. La situació actual és insostenible.


Durant el pregó d'inici de la Festa Major, Sans Travé s'ha presentat com un santcugatenc 'd'una altra mena', ja que no viu a la nostra ciutat però s'hi passa la major part del dia, com a conseqüència de la seva vinculació a l'Arxiu Nacional de Catalunya, amb seu a Sant Cugat.

Josep Maria Sans Travé

Represento una altra manera de ser santcugatenc. Represento als que no estem empadronats aquí, no votem aquí, però ens hi passem la major part de la jornada.


El pregoner de la Festa Major ha destacat també el dinamisme cultural de Sant Cugat. Sans Travé ha elogiat la recuperació del patrimoni històric i el foment de la música i les arts escèniques, a més de l'elevat nivell cultural de la ciutadania i del ric teixit associatiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.