Les Barraques donen avui el tret de sortida amb la previsió que hi passin unes 15.000 persones


  • Comparteix:

Aquest any, les Barraques canvien d'ubicació i s'instal·laran al Pont de Can Vernet

Aquest any, les Barraques canvien d'ubicació i s'instal·laran al Pont de Can Vernet

Un total de 23 entitats de la ciutat participaren enguany a les Barraques de Festa Major que donaran el tret de sortida aquest dijous amb una nova ubicació al Pont de Can Vernet. Per segon any consecutiu la programació de l'escenari finalitzarà a les 3 de la matinada per minimitzar molèsties als veïns. A més, es repetirà la campanya de consum responsable tan de begudes alcohòliques com de qualsevol tipus de drogues.

Les Barraques de Festa Major tornen un any més per Festa Major des d'aquest dijous i fins dissabte. La principal novetat d'enguany serà el canvi d'ubicació, ja que per primera vegada en set any, aquesta iniciativa abandonarà el Parc de la Pollancreda i passarà a instal·lar-se a la zona del Pont de Can Vernet, a Vullpalleres.

Enguany hi col·laboraran un total de 23 entitats de la ciutat i s'espera que durant els tres dies que durin les Barraques hi passin prop de 15.000 joves. I és que segons el tinent d'alcalde de Joventut, Toni Ramon, aquesta proposta està ja totalment consolidada a la nostra ciutat.

Toni Ramon

Barraques és un espai consolidat. És un espai de trobada que els joves s'han fet seu perquè ells mateixos ho protagonitzen. Ha retornat la il·lusió i participació de molts joves de la Festa Major.


De la seva banda, des de la Comissió de Barraques, Joana Chordà, ha fet una crida a la participació de gent de totes les edats perquè és una festa per a tothom ja que les entitats estan formades per tot tipus de persones.

Joana Chordà

És el nostre segon any i ja tenim més experiència. És la setena edició de Barraques i ja té un nom al poble. No volem que sigui només un espai per a joves perquè a les entitats hi ha gent de totes les edats.


Pel que fa a la programació musical a l'escenari de Barraques, dissenyada per l'entitat Dissidència Sònica, cal destacar grups com Remendaos, la Kinky Beat i It's not not, entre d'altres. L'espai juvenil també proposarà activitats paral·leles organitzades per les entitats participants, i per segon any avançarà l'horari de finalització dels concerts a les 3 de la matinada per minimitzar les molèsties als veïns. El recinte però, continuarà obert fins a les sis de la matinada.

D'altra banda, i també per segon any consecutiu, Ajuntament i Comissió de Barraques han fet una campanya a favor del consum responsable d'alcohol i drogues per evitar excessos. Sota el lema 'Ho tens clar. A Barraques, controla', la campanya es divideix en 3 grans blocs amb l'objectiu d'informar la població en general però també incidir específicament en els pares i mares dels joves d'entre 12 i 18 anys, així com en els locals i bars que obren fins ben entrada la nit, per tal que no venguin begudes alcohòliques als menors d'edat. El recinte de Barraques també comptarà, a més, amb una carpa del Som Nit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.