L'Ajuntament tradueix al Braille el programa de la Festa Major


  • Comparteix:

L'objectiu és normalitzar la vida quotidiana de les persones amb alguna discapacitat

L'objectiu és normalitzar la vida quotidiana de les persones amb alguna discapacitat

L'àrea de Sanitat i Serveis Socials, conjuntament amb la Taula de Persones amb Discapacitats, ha traduït al llenguatge Braille un centenar de programes de la Festa Major per a les persones amb ceguesa. L'objectiu d'aquesta iniciativa és normalitzar la vida quotidiana de les persones amb alguna discapacitat visual.

La regidoria de Sanitat i Serveis Socials ha traduït, amb motiu de la Festa Major, 100 programes al Braille, el llenguatge per a les persones cegues. Aquesta acció s'ha dut a terme amb la col·laboració de la Taula per a Persones amb Discapacitat i ha anat a càrrec del Servei Bibliogràfic de la Fundació ONCE.

El regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha explicat que aquesta mesura -que s'adopta per primera vegada a la nostra ciutat- pretén que totes les persones amb discapacitats visuals puguin viure la Festa Major amb normalitat i sense sentir-se exclosos.

Enric Tomàs

L'objectiu és normalitzar, tant com sigui possible, l'activitat diària i quotidiana de les persones amb discapacitat visual. És important, perquè la Festa Major és un esdeveniment important per a la vida social de la ciutat.


Aquesta no és la primera acció que es porta a terme en aquesta línia, ja que també es van traduir al Braille les cartes de diversos restaurants de la ciutat. Els programes es podran trobar als centres cívics de Les Planes, La Floresta, Mira-sol i Valldoreix, a la Casa de Cultura, a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà i a Serveis Socials, a la Casa Mònaco.

D'altra banda, recordem que la programació de la Festa Major també inclou altres iniciatives sorgides de la Taula de Persones amb Discapacitats, com l'espectacle 'Percepcions' que tindrà lloc dijous a la tarda i a la nit a la plaça dels Quatre Cantons, sota la direcció de Glòria Rognoni, coreografia de la Factoria Mascaró i música a càrrec del violinista Santi Burgos i la clarinetista Queralt Roca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.