Les pregoneres de la Festa Major conviden a 'encendre el foc de la imaginació' amb la lectura


  • Comparteix:

Les cinc llibreteres de Sant Cugat conviden a compartir l'experiència de la lectura

Les cinc llibreteres de Sant Cugat conviden a compartir l'experiència de la lectura

Les cinc llibreteres de la nostra ciutat han fet una crida a 'encendre el foc de la imaginació' a través de la lectura durant el pregó que ha donat el tret de sortida, aquest dimarts, a la Festa Major de Sant Cugat. Les pregoneres han fet un homenatge al Quixot, com a mostra de revolta a favor de la pau i la llibertat, i han convidat tots els santcugatencs a viure una festa quotidiana obrint les pàgines d'un llibre.

Coincidint amb l'Any del Llibre i la Lectura, les propietàries de les cinc llibreries de Sant Cugat han elaborat el pregó d'inici de la Festa Major, que ha llegit el seu portaveu, Ferran Pontón, davant de centenars de persones que han omplert la plaça de Barcelona aquest dimarts. El pregó, de poc menys de 10 minuts de durada, ha destacat el poder de la lectura i dels llibres per 'encendre el foc de la imaginació' i per fer realitat els desitjos de pau i de llibertat. Ferran Pontón.

Ferran Pontón

La lectura esdevé un element d'aquest somni per un món millor. El millor de la festa és poder fer allò que cadascú desitja. Adéu a la corbata i al mòbil, a riure i a batre el propi rècord de felicitat! La literatura ens regala això a diari.


Les pregoneres han volgut retre un homenatge especial al Quixot i al llibre 'Fahrenheit 451', de Ray Bradbury, dues obres que conviden a encendre una 'guspira de revolta a favor de la pau i la llibertat'. També han fet una crida a tota la ciutadania a sentir-se protagonistes de la seva pròpia novel·la i a compartir amb els altres l'experiència 'memorable' de la lectura.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat que l'elecció de les pregoneres d'enguany es deu a la celebració de l'Any del Llibre i la Lectura, una iniciativa que, segons ha dit, 'Sant Cugat s'ha pres molt seriosament'. A més, Recoder ha valorat molt positivament el pregó elaborat per les llibreteres de la ciutat.

Lluís Recoder

Vam decidir donar a les cinc llibreteres de la ciutat l'oportunitat de fer una crida a la lectura, coincidint amb l'Any del Llibre i la Lectura. Ha estat un pregó molt maco, molt treballat i crec que a la gent li ha agradat.


Les cinc llibreteres responsables del pregó d'enguany són Camino Echevarria, de l'Amic Imaginari; Pilar Gijón, del Celler de Llibres; Neus Ribatallada, de la Paideia; Ester Gorchs, de Mythos; i Àngela Tolosa, d'Alexandria Llibres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.