2.000 coets i petards posen llum i color al castell de focs


  • Comparteix:

Els castells de focs han estat un altre dels actes protagonistes de l'inici de Festa Major, i ho ha fet, com sempre, omplint de soroll, llums i colors el cel de la ciutat. La Pirotècnica Tomàs de Benicarló ha estat un any més l'encarregada d'aquest acte, i ho ha fet amb 700 quilos de material pirotècnic distribuït en 2.000 unitats de coets i petards. Com ja és habitual, el Parc de Pollancreda s'ha omplert de santcuagtencs de totes les edats que no s'han volgut perdre aquesta cita. Enguany, a més, i davant l'elevat risc d'incendis, s'han incrementat les mesures de seguretat remullant bé tota la zona i augmentant la dotació tant del cos de Bombers com de la Polícia Local.

Els voltants del parc Pollancreda així com els punts més alts de la ciutat s'han omplert de gent que han volgut gaudir dels tradicionals castells de foc. La Pirotècnica Tomàs de Benicarló, encarregada per vuitè any consecutiu d'aquest acte de la festa, ha utilitzat 700 quilos de pòlvora, repartits en 2.000 unitats de petards.

La gran novetat d'enguany ha estat la intensitat dels colors on han destacat sobretot l'or i el plata combinats amb colors més vius com el blau o el vermell. Durant els 7 minuts que ha durat l'espectacle pirotècnic els organitzadors els han llençat més lentament del previst per evitar acumulació del fum al cel ja que a la zona hi havia una gran humitat.

Escoltem alguns santcugatencs que s'han apropat fins al parc de la Pollancreda per gaudir d'uns dels actes protagonistes d'aquesta Festa Major 2005.

santcugatencs

Tot i que queien algunes espurnes com cada any ha estat molt bé i des d'aquí es veu molt bé. El que més m'agradat és el de colors d'or.


Pel que fa a les mesures de seguretat enguany s'han incrementat per evitar qualsevol tipus d'incendi donat l'elevat risc que pateix la zona per la sequera. D'aquesta manera, el dispositiu d'emergències, format per bombers de la Generalitat i policia local han remullat els arbres i les canyes de l'entorn des de les 10 del matí i fins el punt que han acabat els tradicionals castells de focs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.