Els carrers Santa Maria i Xerric acullen durant tot el diumenge la II Fira d'Artesans d'Estiu de Sant Cugat


  • Comparteix:

La gent que s'hi acosti podrà remanar i comprar els productes artesans que s'hi exposen

La gent que s'hi acosti podrà remanar i comprar els productes artesans que s'hi exposen

Unes 50 parades omplen el carrer de Xerric i de Santa Maria en motiu de la XVIII Mostra d'Artesania i II Fira d'Artesania d'Estiu de Sant Cugat, que s'ha allargat durant tot el dia. Aquest any, però, els artesans denuncien una pujada dels preus per poder participar en aquesta fira i alguns d'ells amenacen amb no tornar a participar-hi.

Joies, sandàlies, roba i d'altres productes artesanals s'exposen des de les 10 del matí i fins aquesta nit a les parades que formen aquesta Fira d'Artesania en motiu de la Festa Major de la nostra ciutat. Enguany la principal priritat establerta des de l'Ajuntament ha estat que els firaires siguin els autors de les peces que exposen per vendre i evitar, d'aquesta manera, i en la mesura del possible, la revenda de productes artesans, sovint adquiruts a l'engròs.

Però tot i que totes les edicions anterios de la Mostra han estat tot un èxit i això ha portat a que vinguin paradistes d'arreu de Catalunya, aquest any la pujada de preu per posar la parada no ha agradat gens als firaires. Rosa Escolà és una d'aquestes paradistes.

Rosa Escolà

Ens han pujat el preu i crec que ens haurien de cuidar més per què sino l'artesania s'acabarà perdent


Pel que fa al nombre de parades, primer s'ha donat permís a aquells artesans que ja han participat en d'altres fires a la nostra ciutat i que, per tant, ja poden tenir una clientela. Hi ha qui, per exemple, ve des de Manresa des del 1990. Un cop donat aquest permís, la tria s'ha fet en funció del currículum de l'artesà, demanant un book de fotografies dels seus productes i els possibles títols que pogui tenir tant de la Generalitat com d'alguna escola d'oficis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.