La Festa Major proporciona als artesans un espai per exposar els seus productes


  • Comparteix:

La Festa Major proporciona als artesans un espai per apropar als ciutadans els productes d'elaboració pròpia. La 22a Mostra d'Artesania, que ha tingut lloc aquest diumenge al matí, ha ofert als santcugatencs diversos productes, entre els quals destaquen les joies, la roba pintada, les sandàlies i les joguines de fusta, tot fet a mà. El mercat s'ha ubicat entre el carrer Xerric i el carrer Santa Maria i ha comptat amb una trentena de parades.

En la tercera jornada de Festa Major, la Mostra d'Artesania ha agafat el relleu en l'àmbit comercial a la Botiga al Carrer. El mercat d'artesans, format per paradistes santcugatencs i de fora la ciutat, fomenta els productes elaborats a mà i sense intermediaris. Joies, sandàlies de cuir, joguines, roba i llaminadures són alguns dels objectes que el mercat ha ofert als santcugatencs.

Els comerciants han valorat molt positivament el fet que l'artesania tingui cabuda en el programa de Festa Major. Tot i això, alguns artesans consideren que s'haurien de fomentar més els productes pròpiament artesans.

Comerciants

És molt positiu pel poble i els artesans. / Hi ha molt bons artesans. Es fomenten els artesans autòctons. / Trobo molt bé que tinguem cabuda a la Festa Major.


La 22a Mostra d'Artesania ha comptat amb una bona afluència de públic. Els santcugatencs consideren que l'artesania és un element important i que fires com aquesta aporten un valor cultural a la Festa Major.

Assistents

Són molt vitals pel poble. / Cada any és més maca. / Fas cultura, hi ha coses precioses. / Són coses fetes a mà, creatives i originals.






L'èxit d'aquesta iniciativa permet que comerciants d'arreu de Catalunya muntin la seva parada a la Mostra d'Artesania de la ciutat. El mercat vol evitar la revenda de productes artesans, sovint adquirits a l'engròs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.