El seguici de Sant Pere omple de gent el centre de Sant Cugat


  • Comparteix:

Moment del seguici de Sant Pere

Moment del seguici de Sant Pere

El seguici de Sant Pere ha tornat a omplir aquest dilluns el centre del municipi de diables, geganters, caparrots i bastoners. Per segon any consecutiu, el seguici, presenciat per centenars de santcugatencs, ha començat a la plaça de la Vila. Les autoritats municipals també han participat a la desfilada. Mira aquest vídeo a Cugat tv

El seguici ha mantingut el format d'edicions anteriors i ha recorregut els espais cèntrics del municipi com la rambla del Celler, la plaça Barcelona, l'avinguda de Francesc Moragas i el carrer Xerric, entre altres. L'ofrena a la casa de Francesc Vila i Trabal, l'arribada a la llotgeta del Monestir, la missa major i la sortida de l'ofici han estat les diverses etapes del seguici prèvies a l'inici del ball del Paga-li, Joan.

Bastoners, castellers, diables i geganters han ofert els seus espectacles arreu dels carrers per on ha passat el seguici. Escoltem la valoració d'alguns dels seus integrants.

Participants del seguici

És una tradició en què participem perquè és del poble. / Els seguicis són molt importants per a la cultura. / Ens agrada compartir aquest dia amb les altres entitats.


La Promotora de Festes Locals (Profeslo) ha estat l'encarregada de coordinar el seguici. El membre de Profeslo Quim Pla fa un balanç positiu del seguici de Sant Pere i del d'inici de Festa Major.

Quim Pla

Posem bona nota als seguicis. Han anat molt bé i no hi ha hagut problemes.





El seguici també ha homenatjat a la plaça de Barcelona el desaparegut Joan Buscallà, un dels fundadors de la Penya Regalèssia i impulsor de la cultura popular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.