Els Diables seran els pregoners de la Festa Major 2010


Temes relacionats

Les Barraques buscaran la participació i complicitat dels joves estrenant ubicació i servei d'autobusos (10/jun/10)

L'esport serà de nou un dels plats forts de la Festa Major (10/jun/10)

Anna Roig, Abbey Road, Golden Apple i Delafé y las flores azules actuaran per Festa Major (31/mai/10)

Els Amics de les Arts actuaran a la Festa Major d'enguany (27/mai/10)

El cartell de la Festa Major es triarà amb un concurs (30/mar/10)

La Festa Major d'enguany reduirà el pressupost, però serà més llarga ( 8/mar/10)


  • Comparteix:

Els Diables seran els pregoners de la Festa Major d'aquest any, que redueix un 10% el pressupost i allarga un dia la celebració. Un total de 75 entitats participaran a les 225 activitats coordinades per la gestora, que per segon any consecutiu ha organitzat la festa grossa. La cita combinarà música per a tots els gustos, dinars populars i sopars musicats, esport al carrer, oci pels més joves i entreteniment pels infants entre el 25 i el 29 d'aquest mes.

Els Diables de Sant Cugat, acostumats a tancar la Festa Major, seran els encarregats aquest any també de donar el tret de sortida a la celebració. Divendres 25 a les vuit del vespre l'entitat pujarà al balcó de la plaça de la Vila per llegir el pregó, una oportunitat que s'emmarca en la celebració dels seus 20 anys de vida. Els mateixos protagonistes han reconegut en la presentació de la Festa Major aquest dimecres al Museu que és un honor i que no s'ho acaben de creure. Jordi Prat és el vicepresident dels Diables.

Jordi Prat

Estem contents i il·lusionats per fer el pregó. Pels Diables, la Festa Major són els dies més importants de l'any.


La Festa Major s'allargarà fins dimarts, un dia més, però redueix fins a 47.000 euros el pressupost, un 10% respecte l'any passat. Els comptes de la festa sumen un total de 332.541 euros, una disminució que ve donada per la conjuntura econòmica. Ho ha explicat l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Hi ha 150.000 euros que coordinen els gestors, 71.000 que gestionen les entitats i 91.000 de lloguer de locals. Rebem 12.500 euros de patrocinis i 8.000 euros dels gestors del bar.


La celebració prioritza les activitats que ja funcionen i li atorguen caràcter, i aposta per iniciatives noves, tot amb l'objectiu de la gestora de la Festa Major d'oferir una cita 'centralitzada, gratuïta, diversa i participativa'. Es mantenen el ball del 'Pagali, Joan', el Racó Infantil, l'Esport al Carrer, la caseta del CPA i la Festa Major Alternativa a la plaça Pep Ventura, i es creen espais com les Arts al carrer, on es faran petits espectacles que pretenen donar vida a les vies de la ciutat. Una altra de les apostes és la Taberna que acollirà la plaça del Rei, amb vermuts musicals i sopars populars, i el concurs de cartells, d'on ha sortit el lema d'enguany, 'La Festa Major pren forma'.

Les actuacions d'Els Amics de les Arts, Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien, Delafé y las flores azules, i Abbey Road ompliran els escenaris de la festa, que comptarà amb música per a tots els gustos. La cita recupera la baixada de carros, organitzada per l'Esplai Pica-Roca, però perd el reconeixement de Caparrot de l'any per una reestructuració de l'entitat.

Pel que fa a les ubicacions, el tradicional castell de focs repeteix al Turó de Can Mates divendres, mentre que la fira d'atraccions se situarà com sempre al barri de Coll Favà. Les Barraques estrenen espai al sector de Can Solà i la plaça de Can Quitèria farà honor al seu sobrenom de 'plaça del jazz'.

La presidenta de la gestora de Festa Major, Aina Serra, ha destacat què ha buscat l'entitat amb l'organització de la cita.

Aina Serra

La gestora fa unes apostes. Volem una festa centralitzada, gratuïta, diversa i participativa.


La Festa Major potenciarà, com ja ve sent habitual, la sostenibilitat amb vaixelles compostables a tots els actes i gots retornables, que tindran una fiança de dos euros. S'han editat fins a 35.000 exemplars de la programació de la festa i 25 exemplars en braile, que es podran trobar al punt d'informació que se situarà davant de l'Oficina de Turisme, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana i a la delegació de l'ONCE a Terrassa. Perquè la celebració sigui accessible a tothom, el pregó se subtitularà i es traduirà simultàniament al llenguatge dels signes, i hi haurà cadires reservades per a persones amb mobilitat reduïda als actes que requereixin seure.

Tota la informació de la Festa Major es pot trobar al seu web, Festamajor.santcugat.cat, i al primer número del 'Bestiari', el diari de la celebració, que també ha reduït de quatre a tres els seus números per afrontar la davallada de pressupost. El segon número sortirà aquest divendres i el darrer, el dimarts 22 de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.