Diables: 'Més m'estimo ser diable que aprenent de botifler!'


  • Comparteix:

Moment de la lectura del pregó que ha anat a càrrec dels Diables

Moment de la lectura del pregó que ha anat a càrrec dels Diables

Els Diables de Sant Cugat han encès la Festa Major amb un pregó crític i irònic, en què no s'han estalviat retrets als polítics. Des del balcó de l'Ajuntament, quatre Diables de la colla local han denunciat la directiva europea del foc, que amenaça les festes populars amb material pirotècnic, i han acabat el seu parlament amb el versot 'més m'estimo ser diable que aprenent de botifler!'. Mira el pregó a Cugat tv

Tot i que els Diables ja han avançat que el pregó no serien els versots, no s'han estalviat crítiques ni retrets a ningú. Els quatre membres encarregats de pujar al balcó han ironitzat sobre els espais verds de la ciutat, les places 'dures', les càmeres de videovigilància i la valentia de l'alcalde a l'hora de convidar-los a donar inici a la festa.

Els Diables han reivindicat les entitats i organitzacions de la ciutat, de qui han dit que són les veritables protagonistes de la festa, i han destacat la seva tasca. Les crítiques s'han dirigit a aquells veïns que es queixen del soroll de les Barraques i, sobretot, envers la normativa europea que pot fer perillar les tradicions que fan servir el foc com un element distintiu.

Diables

Els de Brussel·les tocant-nos el voraviu dient-nos que haurem de fer els correfocs a 15 metres del públic, i els de Madrid que diuen que les competències en explosius no es toquen.


Amb l'espectacular posada en escena de maquillatge, vestuari i foc inclòs, l'entitat s'ha posat els santcugatencs a la butxaca i ha animat la ciutat a gaudir al màxim de la Festa Major. Per no trencar amb la tradició, els Diables han acabat amb un dels seus versots més coneguts.

Diables

És un versot que fem al principi d'actuacions importants: més m'estimo ser Diable que aprenent de botifler!



L'alcalde, Lluís Recoder, en el seu discurs ha destacat que 20 anys són mèrit suficient perquè l'entitat hagi merescut el pregó.

Lluís Recoder

Joves, transgressos i divertits. Formen part de l'important entremat d'entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat.



Els Diables han buscat la complicitat d'una plaça de la Vila plena a vessar a través de petites bengales que el públic ha pogut encendre i ha participat així de la celebració. Una explosió de confeti gegant amb els colors de Diables, el vermell i el negre, i serpentines gegants de color groc ha tancat el pregó amb timbals, espurnes i el ball del Joan i la Marieta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.