Puntes de coixí i 'migas' perpetuen la tradició amb la trobada de diumenge de Festa Major


  • Comparteix:

Les puntaires han degustat les 'migas' durant la cita

Les puntaires han degustat les 'migas' durant la cita

Puntaires de més d'una vintena de municipis d'arreu de Catalunya s'han aplegat aquest diumenge a la tarda a l'Hort de l'Abat-Jardins dels Paga-li Joan per protagonitzar la tradicional trobada de puntes de coixí. Joves i grans s'han reunit per posar en comú els seus treballs, aprendre altres tècniques de costura i mostrar nous dissenys. Els assistents a l'acte han pogut degustar les populars 'migas' que el Centro Castellano-Manchego ha elaborat per a tots els participants. Mira les millors imatges de la trobada puntaire a Cugat tv

Les participants de la 15a trobada de puntaires de coixí han elaborat peces molt diverses, com puntes per decorar armaris, tapets, cobrellits i llenceria, entre altres, amb l'objectiu comú de trobar-se i passar una bona estona en companyia. L'acte, organitzat pel Centro Castellano-Manchego, ha reunit gairebé 300 persones que han vingut de diversos pobles catalans com Rubí, Santa Perpètua de Mogoda i Cerdanyola, entre d'altres.

Algunes de les puntaires han explicat a Cugat.cat per què han decidit assistir a la trobada.

Puntaires

Perquè l'entorn del Monestir és molt bonic. / Així intercanviem el treball de puntaires. / Participem a totes les trobades.


Les tradicionals 'migas' manxegues han protagonitzat l'àpat compartit que ofereix cada any el Centro Castellano-Manchego. Enguany, l'organització ha repartit més de 2.000 racions de franc.

El president de l'entitat Manuel López, ha explicat quin és l'origen d'aquest plat i ha valorat molt positivament la seva acollida a Sant Cugat. Són declaracions a Cugat.cat.

Manuel López

Els pastors feien transhumància i el pa quedava dur. Sant Cugat respon molt bé a les migas, hem fet 2400 racions.






La cita ha omplert l'Hort de l'Abat-Jardins del Paga-li Joan en la tarda del diumenge de Festa Major.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.