Entitats populars i autoritats recorren els carrers de la ciutat en el tradicional seguici de Sant Pere


  • Comparteix:

Els castellers han fet un pilar davant la casa de Francesc Vila i Trabal

Els castellers han fet un pilar davant la casa de Francesc Vila i Trabal

Autoritats i entitats populars de la ciutat perpetuen la tradició amb el seguici de Sant Pere, que ha recorregut els carrers de la ciutat acompanyat de centenars de santcugatencs. El seguici ha fet una parada a la plaça de Sant Pere, on els grups folklòrics han fet una ofrena i han actuat en record a Francesc Vila i Trabal, que va promoure les festes populars de la ciutat. La comitiva ha acabat al Monestir, on el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Sáiz Meneses ha oficiat la Missa major. Mira el reportatge a Cugat tv

Diables, bastoners, gegants, castellers, bastoners de l'Esbart, caparrots i els membres del ball de cintes, juntament amb les autoritats polítiques de Sant Cugat, han passejat pels carrers de la ciutat des de la plaça de la Vila cap a la Rambla del Celler i el carrer de Francesc Moragas.

Alguns membres de les entitats han explicat quin ha estat el seu paper en el seguici. Són declaracions a Cugat.cat.

Entitats

Hem portat el grup de petits i mitjans i hem fet tres parades amb balls. / Hem fet la figura de l'arrenca cebes i el sol.


La comitiva ha passat per l'avinguda de Catalunya fins a la plaça de Sant Pere, on ha fet una ofrena a Francesc Vila i Trabal en la casa on va viure. Els diversos grups tradicionals han ofert un ball per homenatjar la seva figura i els castellers han fet un pilar a la plaça.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha format part de la comitiva i ha explicat a Cugat.cat el motiu de la ofrena a Vila i Trabal.

Lluís Recoder

Va contribuir a recuperar les tradicions. La cultura popular i tradicional és una part molt important de la nostra identitat.



El seguici ha posat punt final a la plaça d'Octavià, on cada entitat ha ofert un ball de tancament de l'acte. El bisbe de Terrassa, Josep Àngel Sáiz Meneses, ha presidit la Missa major de Sant Pere, que ha tingut lloc al Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.