Les activitats de Festa Major volen 'atrapar' els santcugatencs


  • Comparteix:

Cartell d'enguany

Cartell d'enguany

Les activitats per a la Festa Major d'enguany intentaran 'atrapar' tots els santcugatencs sota l'eslògan 'La Festa Major m'atrapa'. Serà una festa grossa que dividirà l'oferta a diversos espais i places de la ciutat. Des del 28 de juny i fins el 3 de juliol, es veuran les tradicionals ballades de sardanes, els castells, el pregó, el castell de focs, el Racó Infantil, la caseta del CPA i el 'Paga-li, Joan', imatges habituals de la cita.

A continuació, una selecció d'alguns dels actes organitzats per a la Festa Major.

Dimarts, 28 de juny

El tret de sortida a la Festa Major el donarà el pregó, que enguany va a càrrec del Cor Infantil de Sant Cugat, i el tradicional repic de campanes. Com cada any, també serà el dia del castell de focs, que es farà al parc del Turó de Can Mates, i del primer seguici de la festa grossa.

També hi haurà temps per passar per la plaça d'Octavià a ballar sardanes i prendre coca d'escalivada i cervesa negra amb el convit de Festa Major, a l'espai La Taverna, a la plaça Barcelona. El dia el tancarà el concert del grup Hotel Cochambre.


Dimecres, 29 de juny

Enguany, la festivitat de Sant Pere caurà en dimecres. Per tant, serà el dia de las albades de Sant Pere, l'esmorzar popular, el seguici, la missa i el 'Paga-li, Joan'.

Si la calor apreta, els més petits tenen l'excusa per sumar-se a les activitats de la festa. Dimecres és el dia de la festa de l'aigua, que com sempre serà a la plaça de l'Om. Els que són una mica més grans tindran el seu moment a la nit, amb moltes ofertes musicals: des de les sevillanes a la caseta del Centro Popular Andaluz (CPA) fins al concert de La Troba Kung-Fú, passant per les havaneres. Per als més nostàlgics, 'Reugenio', un espectacle d'un dels imitadors que més bé capta l'essència d'Eugenio.


Dijous, 30 de juny

Dos dies més tard de l'inici de la festa grossa 'oficial', és el torn de la Festa Major alternativa, que enguany arriba a la seva tercera edició. El pregó, la traca i el brindis serviran per començar les activitats, que es tornaran a celebrar a la plaça de Pep Ventura. Els The Funktònics, Sergi Estella, els Assaltadors de Tàlems i Txilum posaran la nota musical a la cita.

Dijous, Sant Cugat posarà la mirada a Bolívia amb diverses activitats, com una rua de Caporales, un sopar amb gastronomia típica d'aquest país i una ballada de les danses tradicionals.


Divendres, 1 de juliol

A les sis de la tarda, s'inaugurarà el Racó Infantil de Festa Major amb tallers, espectacles i jocs als Jardins del Monestir per als més petits. Si volen, també podran anar fins a la plaça del Rei per fer diversos tallers amb l'Escola de Circ Rogelio Rivel. Divendres serà el dia del ball de capgrossos i caparrots i de la primera trobada de Balls i Entremesos de tot Catalunya.

També serà moment per fer un punt i a part a les activitats per seure i menjar bé. Un sopar ecològic i un de popular del barri Centre-Estació permetran descansar als santcugatencs per després assistir al Concert coral de Festa Major, a càrrec de la coral Sant Cugat. Per als que siguin una mica més joves, la plaça d'Octavià acollirà el concert d'Antònia Font.


Dissabte, 2 de juliol

Les botigues de la ciutat sortiran al carrer amb el Fora Estocs durant tot el dia, omplint els carrers, que es podran veure plens des de l'aire. Qui es dirigeixi al parc del Turó de Can Mates podrà fer un vol amb globus aerostàtic. Dissabte serà el dia del concurs de truites, el ball de gegants i el correfoc, precedint el concert d'Obrint Pas.


Diumenge, 3 de juliol

L'úlim dia de Festa Major comptarà amb moltes activitats. Des del concurs d'arrossos, que arriba a la seva 31a edició, passant pel seguici dels bastoners, els castellers i diverses degustacions i balls populars.


Cal no oblidar que els esports també tenen el seu espai durant la festa grossa. Diversos espais de la ciutat s'habilitaran per fer esport al carrer, i s'organitzaran tornejos de pàdel, handbol i futbol. Els escacs i les bitlles també faran acte de presència amb diversos campionats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.