La Festa Major acollirà més d'una vintena d'activitats de cultura tradicional


  • Comparteix:

En Joan i la Marieta acolliran uns gegants nord-catalans

En Joan i la Marieta acolliran uns gegants nord-catalans

Els actes de cultura popular de la Festa Major començaran el mateix dia d'inici de la festa grossa amb una ballada de sardanes i un assaig especial dels Castellers. La Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Sant Cugat gestionarà altres activitats clàssiques de la Festa Major com el 'Paga-li, Joan', el vermut de Canya, el sopar popular de Sant Pere i el ball de gegants, entre d'altres. La majoria d'aquestes propostes se centralitzaran a l'Espai d'Arrel, de la plaça d'Octavià.

La coordinadora organitzarà i participarà en més d'una vintena d'actes entre el dimarts d'inici de la festa i fins el diumenge de tancament de la festa grossa de la ciutat. Hi destaquen també les Albades de Sant Pere, la ballada de sardanes, el seguici de Sant Pere, el ball de capgrossos i caparrots, els versots de diables i la matinada bastonera, entre moltes altres propostes.

Una d'aquestes propostes és la trobada gegantera, que enguany acollirà una colla de gegants de França, concretament de la ciutat nord-catalana d'Argelers. El cap de colla dels Geganters de Sant Cugat, Carles Falp, ha destacat aquest fet i les activitats que ompliran l'agenda de la colla.

Carles Falp

Vénen uns gegants d'Argelers, que ens tornen la visita. Farem la cercavila començant des de la plaça de Barcelona.




L'Espai d'Arrel, ubicat a la plaça d'Octavià, centralitzarà la majoria d'activitats gestionades per la coordinadora. L'entitat s'encarregarà de la barra de bar de la plaça.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.