La Festa Major Alternativa s'envolta d'un caràcter lúdic i polític, amb el seu pregó


Temes relacionats

Els set participants de la 5a edició del 'Llitboard' superen amb èxit tots els obstacles (28/jun/08)


  • Comparteix:

Batucada després del pregó

Batucada després del pregó

Les reivindicacions polítiques i la voluntat de canvi social, tant a nivell santcugatenc com a nivell general, han estat les essències del pregó de la Festa Major Alternativa. Guim Pros i l'assemblea d''indignats' han estat els encarregats de transmetre el missatge d'una festa que aplegarà activitats i concerts a la plaça Pep Ventura, fins aquest dissabte. Mira el pregó de les festes majors alternatives a Cugat tv

La voluntat de la Festa Major Alternativa és, un any més, aconseguir unir el caràcter lúdic amb l'activisme polític en un mateix espai. En aquest sentit, el pregoner d'enguany, Guim Pros, ha destacat l'autogestió d'aquestes festes i ha descrit la plaça Pep Ventura com un símbol pels que 'creuen que les coses es poden fer diferents'.

Guim Pros

La festa té i ha de tenir un caràcter popular que no ha de perdre. L'èxit de les Festes Majors Alternatives és la unió del caràcter lúdic i el polític.




L'assemblea dels 'indignats' també ha participat al pregó, amb una gravació d'àudio amb diferents veus, on el missatge predominant ha estat la necessitat d'un canvi social a través dels moviments. Segons l'assemblea, el canvis que s'estan vivint en el context social actual fan que la consciència col·lectiva 'comenci a prendre força'.

Assemblea Indignats

La consciència col·lectiva s'arrossega fragmentada, mal guiada pels qui han pres la decisió de ser més que els altres a qualsevol preu.





El sentit més ideològic ha deixat pas a l'inici d'unes activitats que, tot i estar impregnades del sentit més lúdic, no deixen enrera el seu sentit més estríctament reivindicatiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.