Els Diables pugen la temperatura del casc històric en el correfoc més internacional

Moment del correfoc 2011

FESTA MAJOR 2011

Publicat el 2/jul/11 per Núria Alcalà

Els Diables de Sant Cugat han estat els encarregats de conduir la festa del foc que pren anualment els carrers per Festa Major. Els petards, els focs i les espurnes han estat els ingredients que han fet detonar el correfoc pel casc antic de la ciutat per acabar amb l'Esclat de Festa al parc de Ramon Barnils. El correfoc d'enguany ha comptat amb la col·laboració dels Diables Guspires de Sants i els Diables de l'Esbart Teatral de Castellar del Vallès. Una delegació de la colla de diables de la ciutat polonesa de Czestochowa, els recents 'fillols' de la colla local, no s'han volgut perdre el funcionament de l'acte, com tampoc ho han fet centenars de santcugatencs. Endinsa't al correfoc amb Cugat tv

La plaça d'Octavià ha estat el punt de partida a dos quarts d'onze de la nit del correfoc que ha cremat també els carrers Plana de l'Hospital i Sallés fins a la plaça de Sant Pere. Les espurnes han esquitxat després indrets com la plaça dels Quatre Cantons i la rambla del Celler fins arribar al parc de Ramon Barnils, on els centenars de santcugatencs que han acompanyat el seguici s'han aplegat per celebrar el final de festa. A partir de la mitjanit, els Bastoners de Sant Cugat s'han unit a l'espectacle que els Diables han portat un any més per Festa Major.

El foc local, però, no apaga la seva flama fins el vespre de diumenge, moment en què els Diablons de Sant Cugat agafen el relleu de la colla amb un correfoc infantil.

El cap de Diables de Sant Cugat, ha fet aquestes recomanacions a qui també es vulgui apropar a aquesta versió del correfoc.

Èric Ricart

És preferible veure-ho des de la distància. Els paraigües de foc tenen una alçada baixa i és perillós.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





El primer correfoc infantil de la història de la festa grossa tindrà lloc a partir de dos quarts de nou a la plaça d'Octavià.