El repic d'un centenar de Bastoners anima els santcugatencs a seguir la festa

La plaça de Barcelona ha acomiadat la Matinada Bastonera

FESTA MAJOR 2011

Publicat el 3/jul/11 per Núria Alcalà / Marc Sala

Més d'un centenar de Bastoners de Sant Cugat ha recorregut aquest diumenge el centre de la ciutat amb els seus repics. A cop de bastó i a ritme de gralles i timbals, l'agrupació ha engegat el matí de l'últim dia de Festa Major amb la Matinada Bastonera. Des de la plaça d'Octavià, la música i el ball han pres l'atenció del centenar de santcugatencs que ha acompanyat el seguici fins arribar a la plaça de Barcelona, on han ofert un ball conjunt entre els diferents grups dels Bastoners de La Unió. Mira el reportatge de Cugat.cat Cugat tv

Engrescar la festa i mostrar als santcugatencs l'activitat de la colla durant l'any són els objectius que una vegada més s'han marcat els Bastoners de Sant Cugat per a la Matinada Bastonera de Festa Major.

Una de les fites que han assolit enguany és animar cada vegada més gent a ballar bastons. Així es felicita la cap de colla dels Bastoners, Maria Sunyer.

Maria Sunyer

La gent s'hi va afegint. Notem que, malgrat ser l'últim dia de Festa Major i que els santcugatencs estan cansats, a mesura que avancem la gent s'engresca.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





D'aquesta manera, ho corroboren els assistents a la cercavila, que s'han emportat les següents impressions de la mostra de ball.

Participants

M'he fixat en les edats per apuntar-me. / Balla la nostra filla i ens agrada veure-ho. / Vinc d'Abrera i m'agraden molt els balls que fan. / És una tradició que s'ha de mantenir animant els nens a ballar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio










La cercavila dels Bastoners ha acabat a la plaça de Barcelona, on han compartit una paella.