Reivindicació de la cultura popular en el pregó de la Festa Major


Temes relacionats

Els geganters reivindiquen el seu quart de segle amb el pregó de Festa Major (28/jun/12)


  • Comparteix:

Els dos gegants de la cituat

Els dos gegants de la cituat

Els Geganters i els dos gegants del municipi, el Joan i la Marieta, reivindiquen el paper cohesionador de la cultura popular catalana a Sant Cugat en el pregó de Festa Major. La colla, que enguany celebra el seu quart de segle d'història, destaca l'orgull amb què porten el nom de la ciutat arreu dels Països Catalans. Centenars de santcugatencs s'han apropat a la plaça de la Vila per seguir-ne la lectura.



En un pregó amb una durada d'uns 10 minuts, el Joan i la Marieta han mostrat la satisfacció per ser els pregoners de la Festa Major, de la qual han dit que és la celebració que senten més pròpia. En paral·lel, els gegants han reivindicat la tasca de representació de Sant Cugat que han fet arreu dels Països Catalans i l'esforç per mantenir l'entitat viva durant un quart de segle. La colla gegantera s'ha declarat propietat del municipi i han assegurat portar amb orgull la pertinença santcugatenca.

Geganters

Vam néixer per representar la ciutat als Països Catalans i més enllà, i ho hem aconseguit.


Els geganters han destacat el paper cohesionador de la cultura popular catalana i han subratllat l'element integrador que han pogut exercir a Sant Cugat gràcies a una de les tradicions pròpies del país.

Geganters

La nostra massa social creix i som un vincle entre les persones i la ciutat. Som part de la nostra cultura, la catalana, la que ens defineix com a nació.


L'absència de Barraques, el ressò del projecte d''smart city' i la falta d'un local per a Geganters han estat les lleugeres crítiques de la colla durant el pregó.

Abans del pregó, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha elogiat l'empenta i l'esforç dels Gegants de Sant Cugat. Segons Conesa, el Joan i la Marieta no són només els gegants del municipi, sinó que en són l'ànima.

Pregó de Festa Major

Escolta el Pregó de Festa Major d'aquest any




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.