La calor i el bon ambient, protagonistes del seguici de Sant Pere


Temes relacionats

Un seguici, una ofrena i una missa recordaran el patró de la ciutat (29/jun/12)


  • Comparteix:

Més de mig miler de persones han participat del seguici

Més de mig miler de persones han participat del seguici

El seguici de Sant Pere ha omplert aquest divendres els carrers de Sant Cugat de cultura tradicional. Encapçalat per diables, geganters i bastoners, el seguici ha conduït els ballarins del 'Paga-li Joan' i els polítics de la ciutat des de la plaça de la Vila fins al Monestir, on s'ha fet l'ofrena de missa major. La calor i el bon ambient han protagonitzat un dels plats forts de la Festa Major.



Encapçalat per la flama dels diables de Sant Cugat, el seguici de Sant Pere ha començat el seu tradicional recorregut a la plaça de la Vila. Amb la presència de Castellers, Caparrots, Gegants, Diables i amb el ritme dels balls de Bastons, els Panderos, les Cintes i Cercolets, el seguici ha recorregut els principals carrers de la ciutat encoratjant als santcugatencs a unir-se a la festa.

La tradició marca que el seguici de Sant Pere ha de recollir les autoritats i les parelles del 'Paga-li, Joan' per portar-les fins a la missa prèvia al ball del vano i el ram.

El Sol i la forta calor han estat dos dels principals protagonistes de la trobada d'enguany, que ha congregat més de mig miler de santcugatencs pels carrers de la ciutat. Tot i la forta calor, però, no ha mancat l'ambient de festa en una de les celebracions més tradicionals de la Festa Major.

Participants

Tot i la calor el seguici va molt bé. / Estem molt contents, tot i la forta calor, perquè és el primer seguici de molts. / Fa molta calor però els companys ens mullen. / L'ambient és molt bo.


Durant el recorregut, Geganters i Castellers han fet una aturada davant la casa de Francesc Vila i Trabal on, juntament amb diables, han fet un pilar de tres per refermar el compromís de les entitats de cultura popular de la ciutat.

En Joan i la Marieta, pregoners d'enguany, han aprofitat la parada per ballar el 'Paga-li Joan'. Una de les novetats d'enguany ha estat la decoració dels gegants que han lluït un ram de flors fresques i el bano oficial del 'Paga-li Joan'.

La cercavila ha posat el punt final davant l'església del Monestir on, a banda de la missa tradicional, ha tingut lloc una ofrena amb el ball de Panderos de l'Esbart Sant Cugat i la benedicció dels rams.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.