Sol i Aire treu múscul contra el foc


Temes relacionats

Sol i Aire posa el punt final a la Festa Major lluint el seu Grup d'Autoprotecció (29/jul/12)

La Festa Major de Sol i Aire s'acosta als infants amb aigua i màgia (28/jul/12)

El pregó de la Festa Major de Sol i Aire posa la mirada en la seva història (27/jul/12)


  • Comparteix:

Sol i Aire es prepara davant possibles incendis forestals a la zona. El Grup d'Autoprotecció de Sol i Aire ha desplegat aquest diumenge la seva experiència i coordinació en una mostra de mesures de seguretat que ha servit per recordar les principals actuacions a tenir en compte durant els primers instants d'un incendi forestal. La suma entre la complicada situació geogràfica del barri i l'esperit de col·laboració del veïnat va donar com a resultat el naixement d'aquesta plataforma, que fa més forta i efectiva la resposta de la zona contra els efectes del foc. L'exhibició del Grup d'Autoprotecció ha tancat tres dies de Festa Major al barri.

Davant la situació de feblesa que pateix Sol i Aire en cas d'incendi forestal, donada la seva situació a la serra de Collserola, el barri s'ha enfortit al llarg dels anys contra el foc. Un gran incendi el 1994 va fer necessari engegar un sistema complementari a l'actuació de l'Agrupació de Defensa Forestal i Protecció Civil. D'aquesta manera, la plataforma s'encarrega de coordinar les actuacions dels primers minuts després de l'inici d'un incendi.

Una actuació que, segons el president del Grup d'Autoprotecció de Sol i Aire, Manel Soler, és decisiva per a la seguretat dels veïns.

Manel Soler

Es tracta de preparar-ho tot en els cinc minuts posteriors a la declaració d'un incendi, que considerem crucials.


El grup es troba proveït de tot tipus de material contra el foc i un pla de protecció que defineix, entre altres mesures, les tasques de cadascun dels seus membres i les actuacions a tenir en compte, per exemple, en el cas dels veïns que requereixen una atenció preferent.

Tot un desplegament de seguretat que, segons afirma el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha de servir de punt de partida per protegir altres punts del terme municipal que també es troben en zona forestal.

Joan Puigdomènech

Ha de servir de model de protecció per a altres zones del terme municipal de Sant Cugat en la mateixa situació.


La mostra ha servit per acomiadar els tres dies de gresca col·lectiva que ha viscut el barri de Sol i Aire durant aquest cap de setmana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.